MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, dün yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında kamuoyunun gözü önünde yapılan tartışmaları değerlendirdi ve 7 Haziran seçimlerinde Edirne’de en az bir milletvekili çıkarmak için çok umutlu olduklarını söyledi.

AK PARTİ HİCRAN BOŞALMASI YAŞIYOR

 Açıklamasına, “Pislik kabına iyice sığmaz oldu” diyerek başlayan Gege, bu durumun AK Parti’de işlerin iyi gitmediğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Gege şöyle konuştu:  “İki AK Partili şahıs, konum ve mevkileri gereği insanlara örnek olmaları gerekirken, sosyal medya üzerinden ve TV ekranları önünde yaptıkları bir kavga ile AKP iktidarının daha fazla yürüyemeyeceğini gösterdiler. AKP’nin güven kaybetmesi, bizlerin yükselmesi manasına gelmemelidir. Bizler kendi siyasi görüşümüzü insanlara aktarıp, halkımızın dertlerini dinleyip, proje ve fikirlerimizi sunarak kendi çalışmalarımızı yaptıktan sonra partimizin artıya geçeceği aşikardır. AKP’nin bu şekilde güven ve oy kaybetmesini kendimize artı sağlaması şeklinde düşünemeyiz. Kendi çalışmalarımızı yapıp yolumuza devam etmekteyiz. Yaşanan insanlar tarafından tasvip ettiği hareketler değil. Halkımız da mutlaka bu olaya karşı oyla ceza kesecektir. AK Parti su yüzüne vurmuş, hicran boşalması yaşıyor.”

HERŞEY KENDİ İTİBARINI KENDİ KAZANIR VE KENDİSİ KAYBEDER

Gege, açıklamasının devamında gündemde olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne’den aday gösterilmemesi durumunda, Edirne’nin Ankara’daki itibarını kaybedecek yönündeki tartışmalara değindi ve “İnsanlar gibi kurumlar, firmalar ve şehirler de kendi itibarını kendisi sağlar. Ben itibarımı kendim olduğum için ya kazanırım ya kaybederim. Bir başkasının bana itibar getirme durumu yok. Bu kentler için de böyledir. Edirne’nin tabii ki kendine as bir itibarı var. Olmama gibi şansı yok zaten. Başkent olmuş ve her tarafı tarihi eserle dolu olan Edirne’nin itibara ihtiyacı mı var. Siyasette Bakan ya da vekille itibar olur diye bir algı oluşturuldu. Bu işin Bakan ile alakası olmaması gerekiyor. Ankara’ya normal bir vatandaş olarak gittiğin zaman zaten tüm kapıların açılmış olması gerekiyor. Ancak AK Parti iktidarı insanları öyle bir hale getirdi ki havası yarattılar. İnsanlar da buna inandı. İtibarın Bakan ile alakası yok. Ancak insanlara toplum psikolojisine sokmak için böyle bir hava veriyorlar. Bakan Edirne’den aday gösterilmezse ve Edirne’deki herhangi bir milletvekili bakan da olmazsa Edirne itibarız mı olacak. O zaman Edirne’nin itibarını alıp bakanı olan başka bir ile mi verecekler. İtibar rozet gibi bir şey mi alıp başka ile verecekler” diye konuştu.

HALKIMIZ MHP’YE BİR UMUT OLARAK BAKIYOR

MHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Gürsel Şimşek’in son bir yıldır Edirne’deki kapıların %80’ini çaldığını dile getiren Erkan Gege, “7 Haziran’da yapılacak seçimler için umutluyuz. İnşallah umduğumuz sonuca ulaşacağız. Yaptığımız çalışmalarda halkın MHP’ye bir umut olarak baktığını gördük. İnsanlar bu dönem teveccühünü MHP’den yana kullanacağını söyleyebiliriz. Halk da artık bazı gerçekleri görmesi lazım. Bizler insanlara bunları anlatmaya çalıştık ve artık anlatmaya gerek kalmıyor. Çünkü TV izleyen herkes AK Parti’nin ülke üzerinde ve perde arkasında oynadığı oyunları gün yüzüne çıktığını görüyor” dedi.