HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı evine dön çağrısı siyasette bomba etkisi yarattı. Her kesim tarafından tartışılan bu çağrıya bir yanıt da Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’den geldi. 

MHP liderinin bu çağrısını iktidarın çöküşünün başlangıcı olduğunu vurgulayan Demir, misafirliğin bir üslubu olduğunu, ev sahibi dururken misafirin, eve başkasını çağırmasının yanlış bir davranış olduğunu vurgulayarak, “Bahçeli birini evine davet etmeden önce kendi yaşadığı yerde misafirden farksız olduğunun farkına varmalı. Bir misafir eve başka birini de çağıramaz” dedi.
 “BU BİR ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICIDIR”
 Akşener’e yapılan çağırının ayrıca bir çöküşün başlangıcı olduğuna dikkat çeken Demir, “Görüyoruz ki birileri, siyasetteki değişimlerin onların aleyhine olduğunun farkına vardı. Bu çağrının başka bir anlamı olamaz. Bir sonraki seçimlerde alacağı oy sayısını görenler farklı yöntemlerle oy toplamak istiyor. Bu bir çöküşün başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.
“GENEL MERKEZLERİNİN TUTUMU TAŞRA TEŞKİLATLARINDA DA YAŞANDIĞINA ŞAHİT OLUYORUZ”
MHP Genel Merkezi’nin takındığı tavrın, taşra yönetimlerine de yansıdığını dile getiren Demir, “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ‘Bayramlaşmak için gitmek istediğimizde AKP ve MHP’nin evinde olmadıklarını öğrendik’ demişti. Genel merkezlerinin tutumu taşra teşkilatlarında da yaşandığına şahit oluyoruz. Öyle ki bayram kutlamak için aradığımızda telefonlarımızı açmayanlara ne denilebilir, milletimiz karar verecek. Genel başkanımız Nevşehir’de sahada milletimizin derdiyle ilgileniyor. Sayın Devlet Bahçeli ise büyük ortağı tarafından ilgi görmeyince bize saldırarak gündeme kalmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.