AKP içinden kopan Gelecek ve DEVA Partileri örgütlenme sürecini yaşamaktalar. Her iki partinin AKP’li seçmenin yüzde beşi (%5) toplamında oy alacağı bu aşamada tespit edilmiş durumda. Cumhurbaşkanı partisinden bir gedik açılacağını kabul etmiş durumda görünüyor.

Mevcut ekonomik koşulların yarattığı olumsuzluklarda hesaba katıldığında partili cumhurbaşkanlığı sistemi tartışılmaya devam edecek. Cumhur ittifakı bu anlamda rahat değil. Parlamenter sisteme dönüş eğilimi güç kazanır duruma gelebilir. Görüntü bunu yansıtıyor.

Yanıtını bulamayan bir soru vardı. Saraya giden CHP’li kimdi? Netlik kazanamadı. CHP bu sorunun cevabını parti tabanı ile net olarak paylaşmalı.

Son günlerde Muharrem İnce’nin parti kuracağı gündeme oturdu. Bu çalışma saray ziyareti ile ilişkilendiriliyor bazı kesimlerce.

Gelecek ve DEVA Partileri AKP’de ciddi gedik açınca İnce’nin bu işe soyunması üzerinde durulması gereken önemli konudur. Siyasal geçmişimizde bu tür oluşumların kurgulandığını biliyoruz.

İnce partisinin cumhurbaşkanı aday oldu. genel başkanlığına oynadı. Parti içi muhalefetin lideri oldu. Parti içi muhalefetin lideri olabilir.

Ya parti lideri?

Parti lideri olabilmek için meclis deneyiminiz olmalı. Bakanlık deneyiminiz olmalı. Parti yöneticiliği deneyiminiz olmalı. Sonuçta meclis çalışmalarını, bürokrasiyi, partiyi yönetme anlamlarında birikim ve deneyim sahibi olmalısınız. Ya da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olmanız gerekir. bunun dünyada ve ülkemizde örnekleri var.

İnce parti kurarsa Türkiye’de Millet İttifakına ince ayar yapılmış olur. bu ince ayar çekme işinide saray başarmış olur. amaç muhalif oylara İnce aracılığı ile İnce ayar çekmektir.

Sosyal Medyada DSP’nin “Çile çiçekleri” diye adlandırılan kesiminde de bir kıpırdama var. yani Millet cephesinde sular ısınıyor. Özenli olmak, öngörülü olmak, özverili olmak gerekir.

Özen

Öngörü

Özveri

Özgüven

Bu dört unsuru yaşatan pratikte uygulayan kişiler lider olabilir.

Aksi halde?

İpiniz ince olsada başka ellerin millet cephesini geriletmesine hizmet edersiniz.

Unutulmasın ana gövdeden kopan partiler hepsi mezarlığa gitti.