MURAT ARKAN

Müezzinoğlu, ziyaretler sırasında esnafa işlerin nasıl gittiği hakkında sorular yöneltti. Müezzinoğlu’na, esnaf ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Müezzinoğlu, ayrıca Keşan merkezde bulunan bir kahvehaneyi de ziyaret ederek vatandaşlar ile sohbet etti. Müezzinoğlu, Süleyman Ozan isimli bir vatandaşa emekli olup olmadığını ve emekli promosyonu alıp almadığını sordu.  Müezzinoğlu, daha sonra kendisine sorulan soruları da yanıtladı.

BU AY İÇİN EMEKLİLERE ÖDEYECEĞİMİZ RAKAM 700 MİLYON TL’DİR

Emekli ikramiyelerinde son durumun ne olduğu sorusuna Müezzinoğlu, “Bizim devlette 30 yıldan fazla çalışıp ve 40 yıla kadar çalışıp da emekli olan kardeşlerimiz, 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi aldılar. 30 yıldan fazla çalışan vatandaşlarımızın fazla çalışma ile ilgili olarak mağduriyetleri vardı. Bunlar ile ilgili yasal düzenlemeyi 2016 yılı sonu itibariyle yaptık. Bu ay itibariyle de bu emeklilerimize ödemelere başladık. Yaklaşık olarak 130 bin emeklimize 700 milyon TL’yi bu ay içerisinde ödeyeceğiz. Bu anlamda devlette 30 yıldan fazla çalışıp da emekli olan emeklilerimizin ilave alacaklarını önümüzdeki periyotta bir takvim çerçevesi içerisinde ödemeye başlayacağız. Bu ay için ödeyeceğimiz rakam 700 milyon TL’dir. 130 bin emeklimize hayırlı olsun. Bereketli olsun.” dedi.

MİLLETİMİZ 249 ŞEHİDİ, 2200 GAZİSİ İLE TOPYEKÛN DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI

Avrupa ülkelerinde bazı krizler yaşandı. Bu sabah da Norveç krizi söz konusu oldu. NATO’da görevli 4 FETÖ’cü subayı, Norveç Göç İdaresi kabul etti. Süreç nasıl işleyecek sorusuna Müezzinoğlu, “Avrupa’nın tabii bir hayal kırıklığı var. Bu hayal kırıklığı 16 Temmuz sabahında başladı. Onlar beklerdi ki 16 Temmuz sabahı ülkede bir FETÖ darbe girişimi başarılı olsun. Onların istediği bir Türkiye avuçlarının içerisinde olsun. Milletimiz buna müsaade etmedi. Milletimizin 249 şehidi, 2200 gazisi ile topyekûn demokrasisine sahip çıktı. Avrupa’nın rahatsızlığı bu büyük milletin kaderine ve demokrasisine sahip çıkmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz 16 Temmuz’dan beri bu hayal kırıklıklarını yaşıyorlar. Onların beklentisi, 15 Temmuz akşamı darbe olacak, onların istedikleri gibi oynayabilecekleri bir Türkiye olacaktı. Ama milletimiz buna izin vermedi. Onların bu hayal kırıklıkları da devam edecek. Şayet Türkiye’ye böyle bakmaya devam ederlerse bu millet onların bu güne kadar tanıyamadığı bir millet statüsünü yine devam ettirecek. Çünkü bu millet büyük bir millet. Asil bir millet, cesur bir millet. Onlarla yarışabilecek bir millet. Onlar anlamsız hukuk dışı krizler üretebilirler. Onlar bu ülkenin geçmişte olduğu gibi ikide bir müdahale edilebilir bir ülke olmasını isteyebilirler. Milletimiz buna dün izin vermedi bundan sonra da vermeyecek. Milleti ile bütünleşmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhur ile bütünleşen bir Cumhurbaşkanı var. Bundan sonra bu ülkenin bu milletin yarınları muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe doğru hızla yürüyecek. Onlar bu milletin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yürüyüşünden rahatsız. Bunu başarabilmemiz onları korku ile sardı. Onlar korkmaya devam etsin. Biz başarılarımıza ve yeni yeni imzalar atmaya devam edeceğiz. İşte Çanakkale Boğaz Köprüsü, yarınlarda başkaları da gelir. İnşallah 17 Nisan’dan sonra bu ülkenin yarınları anlamında ve hızlı ve güçlü bir büyüme anlamında çok farklı olacak. Dostlar sevinecek. Düşmanlar rahatsız olacak.” şeklinde yanıt verdi.

Müezzinoğlu, esnaf ziyaretinin ardından Keşan Yeni Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra temaslarda bulunmak üzere Enez’e hareket etti.