HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 09.30’da, Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde başlayan kahvaltılı toplantıya, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Necdet Budak, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kahvaltının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kürsüye davet edildi.

Mehmet Müezzinoğlu, yeni sistemle ilgili kafa karışıklığı yaratmak isteyen iki grup olduğunu belirterek, “Bu gruplardan bir tanesi bu milletin kaderinle, bu milletin geleceğiyle oynayanlar. PKK’dan tutun, FETÖ’süyle, Avrupa’daki onların yıllardır destekçisi PKK terör örgütüne ‘terör örgütü’ dediği halde her türlü maddi, manevi silah desteği sağlayan ülkelerin kimler olduğunu herkes biliyor. Ama bütün bu süreçlerde PKK’yı maşa gibi kullanan, FETÖ’yü maşa gibi kullanan irade, esasında bu ülkenin sıradan bir ülke, milletin de sıradan bir millet olmasını içselleştiren ve bunu ideal olarak kendi merkezine koyan, kendi çıkarları için bunları yapan ülkeler. Almanya’nın, Hollanda’nın yaptıklarına baktığımızda demokrasiyle alakası yok, hukuk anlayışıyla alakası yok ama buna rağmen PKK terör örgütünün oralarda her türlü yürüyüşü, her türlü eylemi, her türlü sivil toplum örgütü hareketini, terör örgütü olduğunu kendileri söylemesine rağmen yapmalarına izin veriliyor. Ama bu ülkenin bakanına, bu ülkenin hükümet üyelerine veya herhangi bir grubuna menşur zeminleri kapatıyor. Bu esasında, onların demokrasisi açısından yüz karası bir uygulama.” dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BAŞINA DA EŞ BAŞKANLIK KOYABİLİR

Yeni sistemle ‘tek adam’ eleştirilerini de yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bir mahallenin bir muhtarı olur, tektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, cumhurun başkanı da tektir ve tek olacaktır. Şayet bu anlamda Sayın Kılıçdaroğlu, tek adamlık konusunda kendisi çift olmak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına da eş başkanlık HDP’de var, oraya da HDP eş başkanlığı gibi CHP eş başkanlığı koyabilir. O zaman görür belki iki misli çalışır yüzde 25’lerden yüzde 50’lilere belki o zaman gelir. Bir denesin. Bu anlamda slogan cümlelerle milli iradenin hukukunu zedeleyecek algı yöntemlerine sapmaması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi maalesef bu ülkenin kurucu siyasi iradesi olmasına rağmen son 30 yıldır milletten kopmuştur. Milletin hayallerinin ve ideallerinin öncülüğünü ne yazık ki yapamamaktadır. Korku üreten, cesaretten uzak ve milleti korkutarak siyaset yapan bir anlayışla milletin huzuruna geliyor.”

YENİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LAR ÇIKSIN

Mehmet Müezzinoğlu, yeni sistemde seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili olarak, “Bu yaş gurubunda 8 milyon seçmenimiz var. Bunlar bizim gençlerimiz. Bu gençlerin arasından seçme yetkisi verdiklerimiz muhtar azası bile olamıyor, muhtar adayı bile olamıyor. Niye korkuyorsun bu gençlerden? 8 milyon gence diyorsun ki ‘senin ehliyet verme hakkın var’ Niye? Muhtara, belediye başkanına ehliyet veriyorsun, Cumhurbaşkanına ehliyet veriyorsun ama sen ehliyetin olduğu halde araba kullanamazsın. Gençlere, ‘kendi kendinizi inkar edin’ demek hangi demokraside var? 8 milyon gencin oyu cebimde dursun ama aday olma hakkınız yok. Parlamentoda 65 yaş üzeri 67 milletvekilinin olmasının hiçbir mahsuru yok. Ama 22 yaşında bir gencin belediye başkanı, milletvekili, bakan olmasını yasaklayan bir irade var. Bu evlatlar bizim evlatlarımız. Bunlardan yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar çıksın. Recep Tayyip Erdoğan’ı beğenmiyor musun? Kılıçdaroğlu çıksın o zaman. Beğeniyorsan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da çıksın Ama önünü kesme, onun hakkını cebinde tutma.” dedi.

BEDELİ MİLLET ÖDÜYOR

"Sen 7 Haziran'da başbakanlık olarak, hükümet kurabilseydin belli miydi kaç başbakan yardımcısı yapacağın?" diye soran Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Daha önce başka partiden 11 milletvekilini ayartarak, 11'ine de bakanlık verildiği sistem ve o sistemi, hükümeti kuran parti CHP değil miydi? Ama ne oldu? Millete yanlış yapan milletten karşılığını alır kardeşim. Yani senin oraya seçtiğin adam başkan yardımcısı sayısını 2 mi 3 mü, ihtiyaç duydu 4 yaptı. Yanlış yapıyorsa gelecek burada hesabını Keşan'a verecek. Gelecek Edirne'ye verecek. Ama öbür vesayet odakları hesap veriyor mu yok? Bedeli millet ödüyor."

İSTİKRARIN VE GÜVENİN OLMADIĞI YERDE KARAMBOLLER VARDIR

7 Haziran'da kimin başbakan olacağının belli olmadığını kaydeden Müezzinoğlu, "Ne dedi Kılıçdaroğlu, 'sayın Bahçeli sana ikram edeyim' dedi. Düşünün, Selahattin Demirtaş başbakan yardımcısı, Kılıçdaroğlu başbakan yardımcısı, Devlet Bahçeli başbakan. Nerede milli irade, nerede istikrar, nerede milletin yarınlarına, o büyük hedeflerle büyük projeleri kurabilmek? Arkadaşlar iş adamı da bilir, aile de bilir. Bir yerde istikrar ve güven varsa, orada başarı vardır. İstikrarın ve güvenin olmadığı yerde karamboller vardır, bulanık su vardır. Su ne kadar bulanıksa farklı yerlerden avcılar gelir, bedeli millet öder."

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.