Dün yazılı bir açıklama yapan MHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun yeni dönemde geride kalan 7.5 aylık sürede yaptığı çalışmaları eleştirerek, CHP’li üyelere belediye meclisinde çoğunluğu ellerinde bulundurmalarına rağmen neden gerektiği gibi muhalefet görevlerini yapmadıklarını sordu.

Beyendik Belediyesi’nin CHP’li üyelerinin seçimden önce gördükleri iktidar rüyasından uyanmaları gerektiğini söyleyen Dinç’in açıklaması şöyle:

BEYENDİK HALKINI UYARMIŞTIK

“30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Beyendik’te AKP’li Belediye Başkanı Nuran Uslu üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmişti. Sayın Başkan seçim döneminde ve sonrasında bu dönemin kendisi için daha önceki çıraklık ve kalfalık dönemlerinden sonra ‘Ustalık’ dönemi olduğunu defalarca belirtmişti. Ancak seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık 7,5 aylık zamanda görmekteyiz ki Sayın Başkan beklenilenin tam aksine bir ‘Emeklilik’ dönemi geçirmektedir. Eh malum emeklilikte de ‘Az iş çok gezme’ olur. Sayın Başkan da öyle yapıyor zaten. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu durumun bizleri hiç şaşırtmadığını aksine beklentilerimizin de bu yönde olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Zira durumun böyle olacağı hakkında Beyendik halkını seçim döneminde ve sonrasında defalarca uyarmıştık.

AKP - CHP ORTAKLIĞI SAHTE SEÇMEN PAZARLIĞI İLE BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin asıl şaşırdığımız ve merak ettiğimiz konu ise seçimlerden sonra geçen 7,5 aylık bu süreçte Belediye Meclisi’nde AKP’den daha çok üyesi bulunan adı Muhalefet Partisi olan CHP’nin, adına değil de şanına yakışan bir şekilde neden muhalefet yapmadığı ve suskun kaldığıdır. Oysaki seçim sonuçlarına göre ortaya çıkan tabloda Belediye Meclisi’nde daha çok üyeye sahip olan CHP’li meclis üyelerinin ‘bu dönem öyle bir muhalefet yapacağız ki Başkan seçildiğine seçileceğine pişman olacak’ şeklindeki söylemleri halen Beyendik Halkının kulaklarında çınlıyor. Fakat gelinen bu noktada görmekteyiz ki Beyendik’te seçim döneminde ‘sahte seçmen pazarlığı’ ile başlayan AKP-CHP ortaklığı seçimden sonra da halen devam etmektedir. CHP’li meclis üyelerinin muhalefetten anladıkları şey düğünlerde Belediye Başkan Adaylarıyla omuz omuza verip gövde gösterisi yapmak oluyor herhalde. Milliyetçi Hareket Partisi olarak CHP’li meclis üyelerini seçimden önce dalmış oldukları iktidar rüyasından uyandırıp gerçek görevleri olan muhalefet görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Gerçi belediye meclisinde üyemiz bulunmamasına rağmen gerek Beyendik Halkına karşı olan sorumluluğumuz gerekse siyaset yapmanın vermiş olduğu sorumlulukla Beyendik’teki muhalefet anlayışımız tüm kamuoyunca görülmekte ve takdir edilmektedir.

NE SESİNİZ ÇIKTI NE SOLUĞUNUZ

CHP’li meclis üyelerine soruyoruz: Madem muhalefet yapmayacaktınız o listelere neden girdiniz? Sırf eşiniz istiyor diye meclis üyesi olunmaz. Daha işe başlarken bile yanlış başladınız. Encümen seçiminde bile tecrübesizliğinizi belli edip Belediye Başkanının ‘bir sizden bir bizden teklifine balıklama atlayıp’ tuzağa düştünüz. Siyaset bazen risk almaktır ve sizler bu riski alıp da iki encümene sahip olmak varken asıl amacınız olan koltuk sevdanızı belli edip bir encümen üyesine razı geldiniz. Eh sonuçta da ‘bir encümen hiç encümen’ oldu. Yani Başkan ne derse o! Başkan kendi kızını belediyede işe aldı. ‘Olmaz’ diyemediniz. Başkan kızının arkadaşını işe alıp zabıta memuru yaptı. ‘Olmaz’ diyemediniz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Seçimlerde Beyendik halkının müsaade etmeyerek Belediye Meclisine girmesine izin vermediği AKP Kontenjan Adayını Zabıta Amiri olarak işe aldı. ‘Olmaz’ diyemediniz. Ne sesiniz çıktı ne soluğunuz. Son olarak da Başkan Seçim döneminde meydanlarda icraat sözü yerine sırf belediye başkanı olabilmek için vermiş olduğu iş sözlerini yerine getirip beş tane gencimizi işe aldı. Yine ‘Olmaz’ diyemediniz. Hem Beyendik halkı Hem de Bizler bu duruma şaşırmadık tabii ki.  Hey CHP’li meclis üyeleri bu suskunluğunuzun nedeni bu işe alınan gençlerin içinde yakın akrabalarınızın olması olabilir mi acaba? Yoksa Sayın başkan bir önceki dönemde minibüs hattı sahibi yaparak susturduğu CHP muhalefetini bu kez de yakın akrabalarını belediyede işe alarak mı susturmaya çalışıyor.”