AYGÜL KONAR

Keşan’a yeni bir vizyon getirecek projeleri hakkında esnafa bilgi veren Bezbaş, tarım şehri olan Keşan’a tarımla ilgili olarak belediye bünyesinde Tarımsal İşler Müdürlüğü kuracaklarını ve tarıma destek olacaklarının altını çizdi.

“KEŞAN, TARİHSEL BİR KENTTİR TARİHTEN BU YANA TİCARİ MERKEZDİR”

Bezbaş, Keşan için tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarında yapacakları yenilikleri ve turizm projelerini esnafla paylaştı: “Başkan olmak, her şeyi bilmek değildir. Bilgiyle kentin ihtiyaçlarını buluşturabilecek yönetsel yapıyı kurabilmektir. Çünkü yönetmek, doğru tanımlanırsa yaratıcı bir eylemdir. Keşan, Trakya’nın muhalif kimliğinin sembol kentlerinden biridir. Bu sembolün bir modelle taçlandırılması Keşan’a ayrı bir güzellik katacaktır. Üreten, kendi kendine yeten bir Keşan hayali için atılacak her adım, Keşan’ın sembol kent olma yolunda ilerleyişi için önemlidir. Keşan, tarihsel bir kenttir. Tarihten bu yana ticari merkezdir. Dolayısıyla ekonomik ve sosyal merkezdir. Son 10 yıla bölgenin merkez kenti olarak giren Keşan, bu konumundan giderek uzaklaşmaktadır. Oysa iyi bir planlama ile Keşan, coğrafi konumu ve taşıdığı ekonomik-sosyal potansiyelle bölgenin gelişerek yeniden ticaret merkezi olabilir. Bir tarım şehri olan Keşan’ın üretim modelli gelişebilmesi için tüm tarımsal faaliyetlerin izlenmesi, üretimin arttırılıp çeşitlendirilmesi ve örgütsel yapısının daha da güçlendirilmesi için belediye bünyesinde Tarımsal İşler Müdürlüğü’nün kurulması gerekir. Bu müdürlük aracılığı ile tarım ve su alanlarını korumak, tarım ve hayvancılığı desteklemek, yeni üretim alanları ve ürün desenleri oluşturmak, üretimi arttırmak, çiftçinin gelir düzeyini yükseltmek mümkün olacaktır. Tarımın bütününde yaşanacak bu üretim dinamizmi ile kuşkusuz şehrimizin ticari yapısı da olumlu etkilenecektir.”

“GIDA OSB DE HALK EKMEK ŞİRKETİMİZİN SÜT VE ET İŞLEME TESİSİ KURACAĞIZ”

“Işık göründü Keşan. Cumhuriyet Halk Partimize rekor getireceğiz. Türkiye'de en yüksek oy oranını alan belediye başkan adayı olacağız. Halktan geldik orada duracağız. Keşan halkıyla hikâyemiz var bu hikâye mutlu bitecek. Keşan halkına hizmet edeceğiz. Hazırlanın arkadaşlar Sosyal belediyecilik yapacağız.” diyen Bezbaş, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:“1 yıl içinde 16 bin haneye her hafta ücretsiz 5 litre süt vereceğiz. Gıda OSB de Halk ekmek şirketimizin süt ve et işleme tesisi kurulacak. Keşan’da yaşayan insanımıza ucuz et; ucuz yoğurt ve peynir sağlayacağız.16 bin haneye ücretsiz yılda 5 kilo nohut dağıtacağız. Üreten Keşan’ı hep birlikte tasarlayacağız. 1000 öğrenciye burs imkânını ilk yılda sağlayacağız.1000 gencimizi de 5 yıl içinde ev sahibi yapacağız. Çocuklarımız için ilk etapta 3 kreş açacağız: Anneler çalışarak üretime katkıda bulunacak. Çocuklar da kreşte yabancı dil öğrenip geleceğe umutla bakacaklar.”