AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, dün saat 13.00’de parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 14 Aralık 2014 Pazar günü yapılacak olan Keşan İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı görevi için tekrar aday olacağını açıkladı. Toplantıya, AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Boyalık, Adnan Vural ve bazı ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Sözlerinin başında 2 Temmuz 2014 tarihinde atama yoluyla AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini belirten ve o gün göreve geldiği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti’yi bugünlere taşıdığını söyleyen Mustafa Mercan, “Yönetim olarak Cumhurbaşkanlığı seçimini geçirdik ve ardından delege seçimlerimizi tamamladık. Bu kısa sürede bütün işleri halledebilme çabasındaydık. Partimize yeni arkadaşlar katabilmek için çalışmalar yaptık.” dedi.

YOLA KISA VADELİ DÜŞÜNMEYEN BİR EKİPLE ÇIKTIK

AK Parti İlçe Başkanlığı kongresinin 14 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirileceğini ve gündemin bu olduğunu belirten Mustafa Mercan, “Mustafa Mercan ve teşkilat ne yapacak diye merak var. Biz hiçbir şeyi kısa vadeli olarak düşünmeyen bir ekiple yola çıktık. Burada da bizim muradımız 14 Aralık’ta Keşan’daki bürokratik başka engelleri ve sorunları aşabilme adına güçlü, Birbirini anlayan, tabanı olan, yeniliklere açık seçilmiş bir ilçe başkanı ve yönetimi niyetiyle devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ

14 Aralık’ta Genel Merkez’in, Yönetim’in, arkadaşlarının ve kendi isteğiyle İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Mustafa Mercan, şöyle dedi: “Keşan’da yapılacak birçok iş var. Bunun için atama yoluyla değil, seçilmiş bir başkan olarak daha güçlü, ekibiyle daha organize çalışabilen, bölgesinin sorunlarını daha iyi anlayabilmiş bir yönetim olma adına 14 Aralık’ta yola devam diyoruz ve hazırlıklarımızı bu şekilde yapıyoruz.”

14 Aralık’ta yapılacak kongrede güçlü bir yönetim oluşturabilmek ve güçlü bir yönetim şekli gösterebilmek amacında olduğunu da kaydeden Mustafa Mercan,  “Tek hedefim 14 Aralık. Partimize güzel hizmet edebilmek. Kurucu Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan gidebilmek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hizmetlerine destek ve güç verebilmek adına mücadele içindeyiz. Biz hizmet adına, seçilmiş ilçe başkanı olarak hizmete devam etmek adına yola devam etme kararı aldık. Daha önce oluşturduğumuz yönetimde yeni yüzler vardı. Bundan sonra da yeni yüzler olmaya devam edecek. Biz siyasete yeni insanları katarak siyasetin yüzünü korkulu halden sempatik, hizmetin gerçek yolu olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Yeni yüzler görmeye devam edeceksiniz. Asla hafızamızı kaybetmeyeceğiz. Partimizin büyükleri olacak, ayaklarımız yere basacak. Keşanımızın yetiştirdiği iş adamları, aydınlık yüzlü evlatları olacak. Her mahalleden temsilci olacak. Yeni yeni simalar göreceğiz ve siyasete renk ve kalite getirmeye devam edeceğiz. Bu örneklerden bir tanesi Serkan Balcıoğulları da siyasete Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılıp bir şeyler yapabilme isteğini bize söyledi. Kendisinin üye kaydını da ben imzalayacağım. Böyle yeni yeni arkadaşlarımız mutlaka siyasetin içinde olacak. Dostça, daha büyüğe ve ileriyle giden bir anlayış içinde olacağız” dedi.

SERKAN BALCIOĞULLARI,  AK PARTİ ÜYESİ OLDU

Mustafa Mercan, sözlerini “Biz 14 Aralık’ta durmak yok, yola devam diyoruz.” diyerek tamamladı.

Konuşmasının ardından Serkan Balcıoğulları’nın üye kaydını imzalayan Mustafa Mercan, “Hayırlı olsun aramıza hoş geldin. Sizin gibi gençlerimizi aramıza katmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BOYALIK VE VURAL, MERCAN’A DESTEKLERİNİ AÇIKLADI

İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural da söz alarak, kongrede Mustafa Mercanı’ı desteklediğini belirterek, kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu. İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık da şöyle dedi: “Mustafa Mercan ilçe başkanı olarak atandığından beri güzel bir çalışma sergiledi. Başkan olarak değil kendisini bir ağabey olarak görüyoruz. Yine kardeşliğimiz devam edecek. Başkanımız yine aynı zamanda. Bu uyumlu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki dönemde hep beraber daha iyi hizmetler vereceğiz.”