AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Seçimi, Mustafa Mercan başkanlığında hazırlanan kırmızı liste 252 oy alarak kazandı.

Saat 11.00 sıralarında, Köşk Düğün Salonu’nda başlayan kongreye, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Tülay Kaynarca, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay, delegeler ve partililer katıldı. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP ve MHP’li yöneticilerde, kongreye giderek, “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Sinem Keskin sunumunda gerçekleştirilen kongre, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Sezai Irmak, Başkan Yardımcılığına R. Harun Palabıyıkoğlu, üyeliğe İsmail Keleş, kâtip üyeliklere ise Adnan Akıncıoğlu ve Esra Aksal seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından telgraflar okundu. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak konuşan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, herkesi saygı ve sevgiyle selamladığını belirterek, “Kongrelerin yeniden canlanma, hareketlenme anlamına geldiğini biliyoruz. Bu kongrenin de bizi önümüzdeki seçimlerde daha güçlü, Anayasayı değiştirecek, Türkiye’nin ekonomik istikrarını sağladıktan sonra diğer tüm alanlardaki gelişmeleri sağlayacak güce, Keşan’dan da güç vermek istiyoruz. 5. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

SEZEN: EDİRNE ÇAPINDA EN BÜYÜK DESTEĞİ SİZLERDEN İSTİYORUM

AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen ise kongrenin kendileri için düğün ve bayram anlamına geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: “İnşallah bu kongre hayırlara vesile olacak. Keşan, Edirne’nin en önemli ilçelerinden bir tanesi ve bugün burada çok coşkulu kalabalık ve heyecan görüyorum. Bu heyecanın partimize güç katması dileklerimle hepinize kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum. Genel seçimlerde sizlerden bir dileğim var Anayasayı değiştirecek çoğunluğa Edirne çapında en büyük desteği sizlerden istiyorum.”

KAYNARCA: BU DAVA ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Tülay Kaynarca da, kongrenin tüm bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, “Kongrede coşku ve heyecan var. Katılım çok güzel. En değerlisiyse bu salondan çıktığımızda, saat 17.00 itibariyle sandıklar açıldığında ve kongremiz tamamlandıktan sonra birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde olmak. Çünkü bu dava çok önemli. Erdemliler Hareketi’nin başlangıcı. Bu davayla çıktığımız yolculuğun anlamı çok değerli. ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye yola çıktığımızdan bu yana 12 yılı geride bıraktık. AK Parti’ye yakışan bir kongre olmasını yürekten diliyorum.” şeklinde konuştu.

MÜEZZİNOĞLU’NDAN KONGREDE BİRLİK-BERABERLİK MESAJI

Son olarak konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Türkiye genelinde kongrelerle önemli bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “AK Parti kurulduğundan bu güne demokrasinin ve milli iradenin hak ve hukuku adına dünya siyasi tarihine örnek olacak bir vizyonla saygın, onurlu ve her vatandaşına kadar vicdanının sesini dinleyen bir anlayışla kongre süreçlerinin 5.’sini yapıyoruz. Bu kongrelerimizde heyecan ve coşku var. Zaman zaman kendi nefsini düşünen, zaman zaman dar bakışlarla, grup anlayışlarıyla ikili üçlü listelerin olduğu kongrelerimizi görüyoruz. Bugün, Keşan’ımızda daha önceki süreçlerde olduğu gibi yine Keşan’ımızda duyduğum kadarıyla ikinci bir liste çalışması olmuş. Keşan bu anlamda artılar kazanarak, zenginlikler kazanarak kongrelerdeki ayrışmaları zenginliğini kazanarak ne yazı ki artı hanelerine yazdıramadı. Biz, burada ‘Şu arkadaşımız daha önemlidir, şu arkadaşımız daha değerlidir, şu ekip daha güçlüdür’den ziyade, ‘Birlik ve beraberlik güçlüdür, ortak akıl güçlüdür’ diyoruz. Onun için istirhamımız ve genel merkez dâhil AK Parti’nin kuruluşundan bu güne izlediği yol ne pahasına olura olsun birlikte hareket edebilmek, birbirimizi daha güçlü kucaklayabilmek ve Keşan’ı merkeze alan, Keşan’ın misyonunu ve vizyonunu merkeze alan bir anlayışla siyaset yapabilmeyi delegelerden istirham ediyorum. Ayrışmayalım ve çatışmayalım. Daha güçlü birlikteliklere imzamızı atalım ki, Keşan kazansın, Keşan’ın geleceği kazansın.”

KEŞAN, 4 YIL ÖNCESİNE GÖRE ÇOK MESAFE KAT ETTİ

Keşan’ın, 4 yıl öncesine göre çok mesafe kat ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, “İpsala öyle, Enez öyle. Edirne’nin birçok dinamiğini artık farklı bir boyuta çıkarttık. Artık uçuşa hazır. Keşan bu anlamda 2015 Haziran seçimlerinde bölgenin birinci partisi olma sözünü istiyorum. Bu kongrelerin inşallah daha gelişmiş, daha güçlü Türkiye’nin olduğu günlerde 6.’larını, 7.’lerini yaparız. Türkiye genelinde, AK Parti Genel Merkezi, il başkanları toplantısı devamlı Ankara’da yapılıyordu. Ama Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu, 2 ay kadar önce bu toplantıların başka illerde yapılacağını söyledi. İlk olarak bu toplantının Edirne’de yapılmasını istedim. İlk Şanlıurfa’ya nasip oldu, ikincisi 23-24 Aralık’ta Edirne’de gerçekleştirilecek.” dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrılarak Uzunköprü’ye gitti.

Kongre, Seçim İşleri Başkanı Bülent Sepil’in Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okumasıyla devam etti. Daha sonra ise adaylar konuşmalarını gerçekleştirdi.

PEKDEMİR: SORUMLULUKLARIMIZI SİZLERİNDE DESTEĞİ İLE YERİNE GETİRDİK

İlk olarak konuşan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Adayı Savaş Pekdemir, yıllardır partinin çeşitli kadrolarında görev aldığını kaydederek, şöyle konuştu: “Sorumluluklarımızı sizlerin de desteği ile yerine getirdik. Çalıştığımız kadrolarla Keşan’da ses getiren işler gerçekleştirdik. ‘Halka hizmet, hakka hizmettir’ sloganıyla sizlere hizmet yolunda çalıştık. Keşan’ımızı şantiyeye çevirdik. Yakında ektiğimiz ağaçların meyvelerini hep birlikte toplayacağız. Bizler çalışmalarımızda partimizin temel ilkelerinden olan adalet ve kalkınma ilkelerini esas aldık. Teşkilat tabanımız, üyelerimiz ve halkımız ile yaptığımız istişareler sonucu buradayız. Bugün burada bu sorumluluklar bize yetmiyor. Biz daha büyük sorumluluk istiyoruz. Sizlerin destekleriyle inşallah istihdam sorunu olmayan, altyapısı tamamlanmış, kamu hizmetlerinden layıkıyla faydalanan özlenen Keşan’a hep birlikte ulaşacağız.”

MERCAN: HERKESE, AK PARTİ’NİN KEŞAN’DA ARTIK BİR ZEMİNİNİN OLDUĞUNU İFADE ETTİK

Daha son söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan ise Türkiye’de de Keşan’da da AK Parti’nin öneminin kaçınılmaz ve tartışılmaz olduğunu belirterek, “Benim de AK Parti’ye giriş sebebim, burada mücadele etme sebebim hizmet siyasetine katkı verebilmek, kavgadan, dövüşten uzak, hizmeti ve insanı içine alan bir siyasi anlayışa katkı vermek, böyle bir zemine katkı olabilmek adına siyasete dâhil oldum. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı bir kez daha kıvançlıyım. Bu partiyi kuranların, millete giderek, gönlüne girerek, hizmeti ayağa getirerek, milletin efendisi değil, hizmetkârı olduğunu göstererek bu modeli uygulama gayreti içerisindeyim. Bu gayretle, Mustafa Mercan kardeşiniz olarak hepinizin gözü önünde siyasete, belediye başkanı aday adaylığı ve belediye başkan adaylığı ile girdim. Herkese, AK Parti’nin Keşan’da artık bir zemininin olduğunu ifade ettik. 2 seçim üst üste % 35’ler aldık. Artık insanları ikna etmekte başarılıyız. Binlerce eve gittik. Bir ön yargıyı yıktık. Bizi kapılardan kovacaklarını söylediler. Ama kimseden bir şey duymadık. Doğru sözlüydük, güler yüzlüydük, yalan atmadan hizmeti ve insanı anlattık. 14 bin 500 evden bizi 2-3 tanesi geri çevirmiştir. Keşan’da, Trakya’da, Edirne’de bu gelişim ve değişim artık gerçekleşmek üzere. Bunun farkında olalım, farkında yürüyelim.”  diye kaydetti. Konuşmaların ardından ise seçimlere geçildi. Seçime Mustafa Mercan kırmızı, Savaş Pekdemir ise mavi listeyle katıldı.  400 delegeden 385’inin oy kullandığı seçimde 252 Mustafa Mercan başkanlığındaki kırmızı liste, 132 ise Savaş Pekdemir başkanlığındaki mavi liste oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Atamayla gelen Mustafa Mercan bu kez seçimlerin galibi olarak başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandı. Mercan, seçimin AK Parti’ye yakışır şekilde, demokrasi şöleni içinde geçtiğini belirterek, teşekkür etti.

YÖNETİM KURULU

Mustafa Mercan başkanlığındaki kırmızı listede yer alan yönetim kurulu asil üyelerinin ismi şöyle: Özgür İnceoğlu, Rifat Eren, Tolga Saltık, Gürcan Kılınç, Bülent Sepil, Mehmet Şemin, Göksel Aktaş, Ahmet Üğdül, İlyas Tüfekçi, Hatice Akyol, Serkan Balcıoğulları, Mehmet Başoğlu, Aytaç İnci, Ergün Çakal, Sinem Keskin, Rıza Ardaç, Hakan Çapın, Levent Uçar, Hasan Özdere, Mustafa Altay, Nuriye Altın, Seçim Uyar, Nurettin Kılıç, Feyyaz Temel