Sonay CAN

2 Temmuz 2014 Çarşamba günü Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanlığı'na getirilerek mazbatasını alan Mustafa Mercan, dün fiili olarak görevine başladığını, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 13.30'da başlayan toplantıda konuşan Mercan, “Bu görev değişikliğini, bayrağı daha yukarıya çekebilmek, birkaç tuğla daha yukarıya koyabilmek, hizmet siyasetinin önünü açan AK Parti'nin Türkiye gerçeğini Keşan'da hep birlikte bir adım daha öteye taşıyabilmek adına, genel merkezimizin verdiği kararla biz de elimizi taşın altına koyarak kabul ettik.” dedi.

“HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ”

Parti teşkilatı içinde geriye dönük bir kırgınlığın olmadığını söyleyen Mustafa Mercan, görevi kabul etmesinin nedenini de, “En büyük güvencemiz güçlü bir teşkilatımızın olması, iyi niyetli, onurlu, haysiyetli, gayretle çalışan insanların bize cesaret vermesi.” sözleri ile açıkladı.

Mustafa Mercan, Keşan'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bayrağını en üst seviyeye taşımak için görevi teslim aldığını ifade etti. Partililerinden, bu hususta destek alarak çalışmalarını yürütme isteği içerisinde olduğunu söyleyen Mercan, “Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm yönetimlere çok teşekkür ediyorum. Her bir tuğla koyana, her bir emek verene Allah razı olsun. Kendilerinden istifade edeceğiz. Bu asla birbirinden hınç çıkarma yarışı değildir. Daha çok öteye götürme yarışıdır. Emin olun, göreceksiniz, herkese defalarca gideceğim. Kuracağımız güçlü bir yönetimle halkın içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

"HEM GÜCÜMÜZÜ HEM HADDİMİZİ BİLECEĞİZ"

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecinde, AK Parti’nin Keşan Belediye Başkan adayı olarak, çalışmalarını zevkle yürüttüğünü ve aldığı yaklaşık 14 bin oyun sorumluluğunu taşıdığını ifade eden Mustafa Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü bir iktidarın güçlü temsilcisi olacağız. Hem gücümüzü, hem haddimizi bileceğiz. Gücümüzü teşkilatlarımızdan alacağız, halk için kullanacağız. Her söylediğimiz şeyi hayata geçirmek niyetindeyiz. Siyasete zarafeti getirme niyetindeyiz. Hizmette adaleti getirmek niyetindeyiz. Yalan politikaya hakikati getirmek niyetindeyiz. Bürokrasiye cesareti getirmek niyetindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ben, bana ve arkadaşlarıma yardımcı olmanızı istiyorum Küçük bir yapının büyük yöneticisi değil, tek başına karar alan değil, birlikte karar alan, büyük bir parçanın yapıları olmak istiyoruz. İstişare eden, konuşan, birlikte karar alan ve birlikte bir kararın arkasında duran bir teşkilat yapısı kurmak istiyoruz. Bunu zaman içerisinde göreceğiz.”

“GÜÇLÜ BİR OMURGAMIZ VAR”

Yeni yönetim için çalışmaların başladığını, bir hafta içerisinde kadronun oluşturulacağını söyleyen Mercan, "Zaten belirli bir omurgamız var. Bu sürenin uzamasını istemiyoruz." diyerek sözlerini sonlanırdı.