Türkiye nüfusunun yüzde 12,30’u yani 9 milyon engellisi bulunmaktadır. TBMM’de engellileri temsil edecek yok denecek kadar az partilerce milletvekili kontenjanı tanınmıyor. Seçim dönemi partilere para kazandırma anlamında “Başvuru ücreti” bazıları ücret alıyor bazıları almıyor.

2015 seçimlerinde CHP’den Şafak Pavey, AKP’den Bennur Karaburun, 27 son dönemde kaç engelli olduğu bilinmiyor. MHP engelli adaylardan ücret talebinde bulunmayan tek parti oldu. Partilerde oluşmuş kadro aday adaylarını ve sıralamaları önseçimsiz belirlediğinde ilk sıraya yazılmış. Aday adayları milletvekilliğini garantilemiş oluyor. 

Engellilere, fakire bu meclis sadece rüya olur. Başka izahı yok. Milletvekili seçimlerinde aday adaylığı yaşadığım için diyorum ki; 

Ücreti yatırıp partiye çağrılarak “Neden aday oldun?” soru soracak parti üyesi yok. Keşan Belediye seçimlerinde de yaşadık 45 meclis üye adaylığı müracaatı için para yatırıldı. 25 kişi yazıldı. 20 kişi partiye dahi çağırılmadı. CHP Keşan’ı kaybetti.

Sakın ola köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme, olur ya köprünün ortasında köprü yıkılırsa öbür tarafa ayının yeğeni olarak gidersin. 

Ben demedim, Necip Fazıl’ın sözüdür bu…