CHP Keşan Belediye Başkanı Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yerel seçim kapsamında mahalle gezilerine geçen Salı akşamı Yeni Mahalle ile devam etti.

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adaylarının katıldığı Yeni Mahalle gezisine Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı ile Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar da eşlik etti.


Özcan ve beraberindekiler, saat 20.00 sıralarında seçim bürosu önünde oluşturulan kortejle hareket etti.

Özcan'ı Yeni Mahalle'de, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

KOYUNCU: Yolsuzlukla mücadele etmeleri gerekenler

gırtlağa kadar yolsuzluğa bulaştılar

Burada ilk konuşmayı CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu yaptı. Yerel seçimlerin bu dönem için çok önemli olduğuna vurgu yapan Koyuncu, “Ya karanlığa devam edilecek ya da birlikte aydınlığa yürüyeceğiz. AKP ülkeyi geri götürdü ve karanlığa sürükledi. Cumhuriyet kazanımları tek tek satıldı. Ülkeyi kuran partimizin en önde gelen isimlerine ayyaş dediler. TOKİ'ler onların gizli kasaları. Mücahittiler müteahhit oldular. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları bitireceklerdi, daha fazla artırdılar. Bu iktidar Mısır'daki bir kıza gözyaşı döktü ama Berkin Elvan'a gözyaşı dökmediler. Kendi vatandaşının ölümüne gözyaşı dökmeyen başbakan ve eşi olabilir mi? Yolsuzlukla mücadele etmeleri gerekenler gırtlağa kadar yolsuzluğa bulaştılar. Bu ülkede hırsızlık yapanlar dışarıda gezerken, yolsuzlukları ortaya çıkarmaya çalışanlar sürgün edildiler. Fezlekeler Meclis'e geldi görüşülmesine izin verebildiler mi? Çünkü yargılanmaya cesaretleri yok. Bunlar 30 Mart'ta artık yolcu edilecek” dedi.

ÖZCAN AK PARTİLİLERE SESLENDİ: NEDEN HALKTAN KAÇIYORSUNUZ?

Bu konuşmanın ardından Mehmet Özcan vatandaşlara seslendi.

2004 yılında görevi devraldıklarında Keşan'da Yeni Mahalle adında bir mahalle olmadığını dile getiren Özcan“BELKOOP'u, ATAKENT 1 ve 2'yi bitirdik. Zaman içerisinde yollarını yaptık. Keşan Belediyesi olarak vatandaşımıza TOKİ'den daha ucuza ev verdik. Onlar hep nemalı işlerde yer aldılar. Nemasız hiçbir işe girmediler. 1000 konut yaparken 1 tane çevreden iş yeri aldım mı? Hayır ama Beyendik Belediye Başkanı Beyendik TOKİ'de 1 değil 2 tane birden aldı” dedi.

Seçim bürosundan Yeni Mahalle'ye alınları ak olduğu için kortej halinde yürüyerek geldiklerine vurgu yapan Mehmet Özcan, AKP'nin yürüyüş yerine araç konvoyu ile konuşma yapılacak alana halka gözükmeden gitmesini eleştirdi ve şunları söyledi: “Niye arabalarla konuşma yapılacak alana vatandaşlara gözükmeden gidiyorlar? Niye korkuyorsunuz halktan? Niye korkuyorsunuz vatandaşın karşısına çıkmaktan? 2 akşam sonra yürüyerek çıkmaya mecbur kalacaklar. Üst kademede birilerinin yaptıklarını tabii ki Keşan'daki idarecilere mal edemem. Ama bu savunulacak iş değil. Eğer bu bir seçimse hizmet dedikleri kavramı da Keşan'daki genel iktidarın sahipleri de getiremiyorsa üst kademelerinden bekliyorlarsa genel siyasete ilişkin konuşmak da bize anamızın ak sütü kadar helaldir. Ülkenin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Kavgaya ihtiyacımız yok. Hükümet kendisine oy versin ya da vermesin her vatandaşına eşit hizmet vermek zorunda. ne demek! Hangi modern demokraside böyle bir kelam edilir? Bu zihniyetle devlet yönetilmez. Hesap veren yöneticilere ihtiyacımız var. Çok oy almak haklı olmak anlamına gelmez.”

"30 senede yapılmayan işler 10 yılda yapıldı"

Keşan için 10 yıldan bu yana akıllarının yettiği, dillerinin döndüğü ve bütçelerinin yettiği kadar çalışma yaptıklarını belirten Özcan, “Emin olun ki bu belediye 30 senede yapılmayan işler ve yatırımlar 10 senede yapıldı. En zor işlere giriştik alnımızın akıyla çıktık. Bölge insanlarım için ekibimle birlikte aynı yüreklilikle çalışmaya 5 yıl daha hazırım. Gördüğüm kadarıyla sizler de bize güveniyorsunuz. Seçim sonrası bizi yine belediyeye göreve göndereceksiniz. Vaat ettiğimiz şeyleri yerine getirmeye yeminliyiz, kararlıyız. Yeni Mahalle Keşan'ın modern yüzü oldu. Onlar ise Allah'ın tosbağalığına konut yaptılar. Yenimahalle'de sular şebekeden geliyor, Beyendik'te ise gördüğünüz gibi.  İmar planlarımızı revize ediyoruz 600 hektarlık bir alanı daha imara açıyoruz. 2004'te bize iftira attılar. Dediler ki benim başkan olma niyetim toplu konut alanında var olduğu iddia edilen 700 dönümlük arsa. Benim böyle bir arsam yok. Ama alemin ağzı torba değil ki büzesin. 700 dönüm değil 50 m2 yer bulsunlar hepsini bağışlayacağım. Ayrıca eski çöplük alanının rehabilitasyonunu yatırım programına aldırdım, 500 bin TL de belediyeye hibe para aldım. Gönülleri vermekten yana değil muhalefette olduğumuz için ama projelerimizle alıyoruz. 1.700.000 TL hibe para ayrılmış çöplük alanların ıslahına yönelik. Gelen proje yok biz gönderdik. 500 bin TL'si Keşan'a 400 bin TL'si Tekirdağ'a geri kalanı da Anadolu'nun değişik yerlerine gitmiş. Bu alan 2015 yılında yeşil bir yer haline dönüşecek. Sizlere de müjdemdir. Bazıları provoke ediyor bu alanı bizim yaktığımıza dair ama azıcık kimya bilgisi olan bilir bu kendi yanan metan gazıdır. Biz proje yapıyoruz ve karşılığını da alıyorsunuz. Ben Yunanistan'ın belediye başkanı değilim sonuçta, biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı ve belediyesiyiz. Nasıl ki biz Keşan'da oyu kimin verdiğini bilmesek de herkese eşit davranıyoruz onlar da davranacaklar. Edirne'de olmayan modern bir katı atık tesisi yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

YENİ DÖNEMDE YENİ MAHALLE'YE YAPILACAKLAR

Radyolink yolu üzerine yaklaşık 50 dönümlük bir alana 2. bir Cennet Bahçesi ve bisiklet yolları yapmayı planladıklarını aktaran Mehmet Özcan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İktidar mensupları görevimizin ilk yıllarında Keşan'a konut yapacaklardı. Yer talep ettiler, yer gösterdik ancak caydılar. Muhalefet belediyesinin kasasına girecek 6 trilyondan korktular. Bizi yenemeyecekleri için bunu yaptılar. Beyendik ve Yenimuhacir'deki TOKİ konutları bu şekilde oldu. Toplu konut bölgesinde yerleri vardı ama bundan haberleri bile yoktu. Biz vatandaşımız için cami ve okul yerleri verdik. Gençlik merkezi için yer istediler onu da verdim. Çünkü yatırımlar bizim insanlarımıza, Keşan'a yapılıyor. Haset olsak bundan kim zarar görecekti yine Keşanlı zarar görürdü. Vatandaşım bana yatırımların gelmesi için devlet büyükleri ile görüşme yetkisi vermiş. Ben de işte tam da bunu yapıyorum. Sizlerden 5 yıl daha dürüst yönetim için Keşan için görev, ehliyet talep ediyorum.”

Özcan, konuşmasının ardından sahneye, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı ile Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar'ı davet etti ve neden bu 2 beldenin Paşayiğit gibi Keşan'a bağlanamadıklarını aktardı.

Özcan'ın konuşmasından sonra belediye meclisi ve il genel meclisi adayları tanıtıldı. Tanıtımın ardından Özcan ve beraberindeki yürüyüş korteji seçim bürosu önüne yine yürüyüş korteji halinde geldi ve buradan dağıldı.