BÜLENT SAYLAM

“PARTİLİLERİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Uslu, Daha önce aday olmadığımı açıkladım. Ferat Gülver aday oldu. Tanıtımını yaptık. Beyendik’te çalışmalarımız devam ediyor. Süremiz bitene kadar çalışacağız. Bununla birlikte Ekim ayı ile birlikte adaylar sahada olacak. Partililerimizin çalışmaları devam ediyor.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN ÖNÜNE HALKTA KARŞILIĞI OLAN ADAYLARLA ÇIKMAK”

Nuran Uslu, şunları söyledi: “Keşan için baktığımızda aday adaylarımız çalışmaya başladı. Takip ediyoruz. Hazırlık içerisinde olanlar var. Partimiz aday belirlerken bazı kriterlere bakıyor. En uygun adayı bulmak önemli. Aday kadar ekip de önemli. Önemli olan milletin önüne halkta karşılığı olan adaylarla çıkmak. Ben bu dönem partimizin bölgede vatandaşın beklentisine cevap verecek aday ve ekipler ile çıkarsak başarılı olacağına inanıyorum.”

“MİLLETE KARŞILIĞI OLANLARLA YOLA ÇIKARSAK BAŞARILI OLURUZ”

Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teşkilatın bir neferiysen, amaç hizmet götürmekse kırgınlıklar bana saçma geliyor. Amaç Ahmet veya Mehmet’i başkan seçmek değil, hizmet götürmek. ‘Ahmet’i başkan yapayım’ dersen ama hizmet gelmezse doğru olmaz. Amaç en iyi hizmetin kiminle geleceğini belirlemek. Ben 3 dönem iktidar partisinden belediye başkanı oldum. Bunun nimetlerinden faydalandım. AK Parti yerel yönetimlere çok değer veriyor. ‘Varsam varım, yoksam yokum’ demek doğru değil. Böyle insanlarla yola çıkılmamalı. Dargınlığa yer yok. Genel Merkezimiz aday belirlerken keyfi davranmıyor. Bazı çalışmalar yapıyor ve en iyi adayla çıkmak istiyor. Genel Merkeze doğru bilgiler aktarmalıyız. Şahsi davranılmaması gerek. Öz kardeşi aday olsa diğer arkadaşımız daha yüksek oy alacaksa onu söylemeli. Bana da denebilir ‘Senle olur’ ama benden daha iyi oy alacak arkadaşımız varsa ben o ismi bildiririm. Bunu yapmamız lazım. Partiye sahip çıkmak budur. Trakya’da birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu millete hizmet etmen için illa bir makamda olmaya gerek yok. Teşkilat hak edeni mutlaka bir yerlere getiriyor. Kimse küsmemeli. Kendimiz için değil; Keşan, Edirne için bunu yapmalıyız. Bölgemize hizmet gelmeli. Çevremizdeki AK Partili illeri görüyoruz. İpsala canlı örnek. 80’li yıllar ile 2014 arasında çok fazla değişim yok. Ama şimdi 5 yılda ne hale geldi. 2004 seçimlerinde Edirne’yi kıl payı kaçırdık. İl Genel’de 1. parti olduk. Suçu kendimizde bulacağız. Millete karşılığı olanlarla yola çıkarsak başarılı oluruz. Vatandaşımız samimi aday, güler yüz istiyor, halktan kopuk olmayacak. İnsanın elini sıkacaksın. Vatandaşın derdini dertleneceksin. Keşan’ın bir sürü ihtiyacı var. Bu dönem Keşan’da AK Parti’nin başarılı olacağına inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Mutlaka doğru adaylarla olmamız lazım. Doğru olmayan adayla seçim dahi kazansak büyük zarar görüyoruz. Partimizi iddialı görüyorum ve seçimi de alacağımıza inanıyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.”

“BEN AHMET’İN MEHMET’İN ADAMI DEĞİLİM, PARTİNİN ADAMIYIM”

“Beyendik’ten aday olmayacağınızı söylediniz. Keşan’daki aday adayları listelerinde size yer vermek istemesi halinde tavrınız nasıl olur?” sorusuna cevap veren Nuran Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu teklif birkaç kişiden geldi. Ben Ahmet’in Mehmet’in adamı değilim, partinin adamıyım. Partimiz görev verirse kaçmayız. Mutlaka hizmet etmeye devam edeceğim illa makam lazım değil. Bu millete hizmet için makamda olmak şart değil. Maddiyat beklemeden çalışanlar var. Tecrübelerimizden faydalanmak istiyorlarsa yanlarında oluruz. Bu parti bize yıllardır görev verdi. Ne halleri varsa görsünler demek bize yakışmaz. Bölgemize hizmet istiyoruz.”