AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Mercan’ın önceki gün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etmesinin yankıları sürüyor.

Ziyaret sırasında, Özcan tarafından söylenen; “Keşke kendi partim de dahil, diğer aday adayı arkadaşlarımız da böyle nezaket gösterip adaylık istedikleri makamı, şu anda temsil eden kişiyle görüşselerdi. Bu yüzden sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.” şeklindeki sözler, dün Keşan siyaset çevrelerinde günün konusu oldu.

Medya Keşan Gazetesi olarak, Mehmet Özcan’ın bu sözleri hakkında, CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adaylarının görüşlerine başvurduk. Mustafa Bezbaş, Şenol Yalı, Ufuk Kanışkan ve Aladdin Öztürk’ün görüşleri şöyle:

MUSTAFA BEZBAŞ: ÖNEMLİ OLAN, ÜÇÜNCÜ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA KAÇ YIL GÖREV YAPACAĞI

“Biz, Sayın Belediye Başkanımızla sürekli görüşüyoruz. Sürekli görüştüğümüz başkanımızı ayrıca ziyaret etmeyi düşünmedik. Aynı partiden adayız. Mehmet Özcan’dan icazet almaya ihtiyacımız yok! O bizim başkanımız, ağabeyimiz, büyüğümüz. Zaten her gün beraberiz. Bence burada en büyük problem, Mehmet Özcan’ın üçüncü döneminde kaç yıl görev yapacağı. Mehmet Özcan, bu konuda bir açıklama yapmıyor ama 1 yıl sonra, milletvekili aday adayı olacağı konuşuluyor. Bu resmen, bütün aday adaylarının önünü kesmektir. Mehmet Özcan, üçüncü beş yılı belediye başkanı olarak tamamlayacağının sözünü vermedi. Öyle görünüyor ki kendisi 1 yıl için aday. Kendisi milletvekilliğine aday adayı olacaksa, bu kez de partide yerine kimin geçeceği tartışmaları başlayacak. Bu da bölünme ve sıkıntılara neden olacak. Bu durum Keşan’a haksızlıktır. Keşan Belediye Başkanlığına, sadece iyi bir insan değil, aynı zamanda iyi bir yönetici lazım. Daha önce yöneticilik yapmamış, yanında insan çalıştırmamış kişilerle 600 personeli bulunan bir kurumu yönetemezsiniz. Sayın Başkan da, basın yoluyla bizlere laf söylemek yerine, bu onurlu görevi üstlenmek için yola çıkmış bizim gibi genç insanların önünü açmalı. Oysa O, bizim tanıtım afişlerimizi bilboardlardan indirtip, her tarafı kendi afişleriyle donattı. Biz başkanımızın, 2 dönem belediye başkanlığının yeterli olduğuna inanıyoruz. Eğer milletvekili aday adayı olacaksa, kendisine her türlü desteği de veririz. Kendisinin Keşan’a 10 yıllık emeği var. Belediye başkanlığını, milletvekilliğine geçiş süreci gibi görmesin. Kendisi birkaç kez, bize kamuoyu önünde laf çakıyor. Ancak biz onu seviyoruz. Ben kendisinin aleyhinde bugüne kadar bir şey söylemedim. Rakip olmuş olabiliriz ama insanların birbirine basın önünde kötü söz söylemesi güzel değil. Yollarda, partimiz çalışmalarında el ele yürüyorken, basın önünde böyle sözler doğru değil. Bence bir an önce bu tür konuşmalardan vazgeçmesi gerekir. Çünkü makamlar geçicidir. Önemli olan o makamdan ayrılırken iz bırakmaktır. Bizleri kırmak da başkanımıza bir şey kazandırmaz.”

Bezbaş, seçim kampanyasının gayet olumlu sürdüğünü, anketlerden de birinci sırada çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.,

ŞENOL YALI: 2015 YILI SEÇİMLERİNDE, MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY ADAYI OLUP OLMAYACAĞINI AÇIKLAMASI LAZIM

“AK Parti Keşan Belediye Başkanı Aday Adayı Mustafa Mercan’ın Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyareti sırasında gündeme gelen, ziyaret etmeme açıklaması, bizlerin, kendisini uzağımızda görmememizden kaynaklanmaktadır. Aynı partiye mensubuz. Sayın Mustafa Mercan, nezaket göstermiş. Olması gereken de bu. Ancak, bizim başkanımızı ziyaret etmememizin altında bir art niyet yok. Ben her gün belediyeye giden biriyim. Zaman zaman başkanımızın diğer aday adaylarını iğneleyici sözleri, beni rencide ediyor. Bunları talihsiz açıklamalar olarak nitelendiriyorum. Sonuçta o koltuğa bizler de talip olabiliriz. Hakkımız var. Bu bir hizmet yarışıdır. Herkesin yerine başka kişiler gelecek ve o makamları dolduracaktır. Kendisi 10 yılını geçirmiş bir belediye başkanı olarak yeniden aday adayı olmayı kendisinde hak görüyorsa, bence ilk olarak 2015 yılında yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olup olmayacağını açıklaması lazım. Bu önemli. Yerel seçimlerden sonra, genel seçimler için bir buçuk yıllık bir sürecin olduğu varsayılsa da, daha öncesinden bir istifa süreci yaşanacağından, bir yıllık bir süreç var demektir. Kendisi milletvekilliğine aday adayı olup olmayacağını belirtirse, bu çok açıklayıcı olur. Eğer belediye başkanı seçilir de aday olursa, o zaman belediye meclisi içerisinden bir kişi seçilecektir. Bu kişi de hazırlıksız yakalanacak.”

UFUK KANIŞKAN: BU TÜR KONULARIN BASIN YOLUYLA KONUŞULMASININ, PARTİYE VERECEĞİ ZARARLARIN FARKINDA OLMAMIZ GEREKİR

“Sayın Belediye Başkanının sitemine katılmak mümkün değil. Bundan birkaç gün önce, Andımız’ı dağıtma etkinliğinde biraradaydık. Bu bir örnek. 29 Ekim törenlerinde ve partimizin düzenlediği etkinlikte bir aradaydık. Ancak bu tür konuların, defalarca da belirttiğim gibi, basın yoluyla konuşulmasının partiye vereceği zararların farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim şu anda düşünmemiz gereken tek şey, CHP’nin başarısı ve ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan bir an önce kurtulmasıdır. Bu nedenle, bu siteme katılmıyorum.”

ALADDİN ÖZTÜRK: SEN BANA BİR ADIM AT, BEN DE SANA İKİ ADIM ATAYIM!

“Belediye başkanımız, kendi partisinden diğer aday adaylarına diyebiliyorsa, bundan şöyle bir sonuç çıkar: Sen bana bir adım at, ben de sana iki adım atayım! Bizlerden böyle bir yaklaşım bekleyebilmesi için Keşan Belediye Başkanının da aynı tavır içerisinde olması gerekir.”