AYŞİN SEÇİL GEZER

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tekrar Genel Başkan seçildiği kongre ile ilgili Özkan, şunları söyledi: “Milli duruş ve dayanışma, millete beka temalı 12. Olağan Genel Kurulumuzu, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Yüz binlerce insanın mahşer yerine döndürdüğü bir kalabalıkla Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Genel Kurulunu yaptı.  Genel Başkanımız tekrar Genel Başkan olarak seçildi, Merkez Yürütme Kurulu bir kısım değişiklikle yeniden Merkez Yürütme Kurulu oluştu. Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Önümüzdeki dönem Türk Milliyetçiliği’nin, Ülkücü hareketin Türk Siyasetinde daha etkin ve aktif olacağı bir dönem olacak. Yeni yapılanma, büyük hizmetler verecek bir yapılanma. Devlet ve millet hayatına, ülkücü politikalar, milliyetçi politikalar daha hakim olacak. Coğrafyamızda yaşanan hadiselere baktığımızda böyle bir duruşun, böyle bir çalışmanın, böyle bir politikanın izlenmesi gerektiği herkes tarafından kabul görmeye başladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin doğruları devlet politikası haline dönüştürülmesi gibi bir durum ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi üzerine oynanan oyunların ne denli büyük çapta olduğunu herkes gördü. Milliyetçi Hareket Partisi tasfiye edilmek istendi, etkisiz hale getirilmek istendi. Çünkü coğrafyadaki emperyalist hedeflerin, hedefe ulaşabilmesi için Türkiye’deki direnişin kırılması gerekiyordu, bu direnişin bayraktarlığını ülkücü hareket yapıyor, yapmaya da devam ediyor.” 

Özkan, MHP kongresini değerlendirdi

BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Hakan Özkan, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin emperyalist hedeflerin oyuncağı haline gelmesini engelledik ve coğrafyamızda yaşanan hadiselere milli bir duruş, Türk Devleti ve Türk Milleti tarafından, Türkiye’yi yöneten siyasi parti tarafından sergilenmesine büyük bir katkı ve şu anda birlikte hareket ediyoruz. Türk Devleti ve Türk Milletinin istiklal ve istikbal problemi yaşayabileceği, yaşadığı bir dönemdeyiz. Bunlar ile ilgili çok ciddi uyarılarımız ve çalışmalarımız oldu. Bugün bunlar karşılık buldu ve Türk Devleti kendi geleceğini bu coğrafyada daha sağlıklı daha sağlam bir yapıya ulaştırmak için yeni bir vizyon ile Ortadoğu’da yeni bir yön belirledi. Türk Devleti kendisine saplanmak istenen hançeri sırtından çıkardı ve gerekli yerlere iade etti.” 

YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Yeni bir döneme girildiğini ifade eden Özkan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Milliyetçi Hareket Partisi kongresini gerçekleştirdi, milli duruşa, milli birlik ve beraberliğe büyük bir katkı vereceğini Genel Başkanımız birinci ağızdan açıkladı. Önümüzdeki dönem yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah Türk Devleti’nin ve Türk Milleti’nin geleceği açısından hayırlara vesile olur.”