CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nı değerlendirdi. Edirne’den üç kurultay delegesinin oy kullanmadığının altını çizen Gaytancıoğlu, parti tüzüğü gereği Parti Meclisi’nin kadın ve genç kotası uygulamasından dolayı 315 oyla yedeklere düştüğünü söyledi

KURULTAY COŞKULU GEÇTİ

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nın coşkulu bir ortamda başladığını kaydeden Gaytancıoğlu, “Genel Başkanımız bundan sonra CHP’nin iktidar olacağına yönelik sinyaller vererek daha etkili bir muhalefet yapacağımızı söyledi. Önce genel başkanlık seçimi vardı. Genel başkanımızı kurultay delegelerinin 990 oyunu alarak genel başkanlığını korudu. Başka aday da çıkmadı zaten. İkinci gün de Parti Meclisi seçimlerine geçildi.” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZIN LİSTESİ CİDDİ ANLAMDA DELİNDİ

Parti Meclisi seçimlerinde Edirne’den Kurultay Delegesi olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Parti Meclisi’ne aday oldum. Genel Başkanımızın 104 kişilik çarşaf listesinde ve 52 kişilik anahtar listesinde yer aldım. Yer almama rağmen ancak 315 oy alabildim. Genel Başkanımızın listesi ciddi anlamda delindi. Bazı arkadaşlarımız Parti Meclisi’ne Genel Başkanımızın anahtar listesinde olmamalarına rağmen girdiler. Bu da bizim partimizde demokrasi olduğunu gösterir. 52 kişi Parti Meclisi’ne giriyor. 8 tane de bizim Bilim platformundan gelen üyelerimiz var. 60 kişilik Parti Meclisi listesinde 51. oldum.

EDİRNE KURULTAY DELEGESİ 6 ARKADAŞIMIZDAN 3’Ü OY KULLANDI

Parti Meclisi’ne aday olan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne’den 3 kurultay delegesinin oy kullanmadığını, kadın ve genç kotası uygulamasından dolayı yedeklerde kaldığını söyledikten sonra sözlerini şöyle tamamladı: “Kadın ve genç kotası uygulamasını için 60 kişiden 20 tanesinin kadın ve genç olması gerektiğinden dolayı ben şimdi yedeklere düşüyorum. Ama tabii, üzücü olan nokta şudur, bizde kurultay delegesi 6 tane, 3 arkadaşımız oy kullandı, 3 arkadaşımız kullanmadı. Oy kullanmayan 3 arkadaş oy kullanmış olsaydı, bize vermiş olsaydılar, 5 kişi öne geçecektik ve şu anda listede yer alacaktık diyoruz, başka da bir şey demiyoruz. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Enez’den gelen arkadaşımız Kader Günenç oy kullanmadılar.”