30 Mart 2014 tarihinden itibaren Keşan’ın mahallesi olması resmiyet kazanacak olan Paşayiğit Beldesi ve İzzetiye Köyü’nde yaşayan toplam bin 700 seçmen, ilk kez 30 Mart yerel seçiminde Keşan Belediye Başkanlığı ve Keşan Belediye Meclisi üyeliği için de oy kullanacak.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçiminde, Paşayiğit beldesinde bin 66, İzetiye Köyü’nde de 650 seçmen bulunuyordu.

GEÇİCİ SEÇMEN LİSTELERİNE İTİRAZ İÇİN SON GÜN BUGÜN

Bu arada, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimiyle ilgili Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri, bugün saat 17.00’de askıdan kalkacak. 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 08.00’den itibaren tüm mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkarılmış olan listelere itiraz süresi de bugün aynı saatte sona erecek.

Bu konuda vatandaşları bir kez daha uyaran yetkililer, geçici listelerin mutlaka kontrol edilmesini istedi.

Konuyla ilgili olarak bir kez daha görüşlerine başvurduğumuz mahalle muhtarları da listeleri kontrole gelen bazı vatandaşların yıllardır aynı adreste oturmalarına rağmen isimlerini bulamadıklarını belirterek, “Böyle bir durumda vatandaşı derhal İlçe Seçim Kurulu’na ya da İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız <ben yıllardır aynı mahallede yaşıyorum, aynı sandıkta oy kullanıyorum> deyip de geçici listeleri kontrol etmeyi ihmal etmesinler” diye konuşarak vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.