BÜLENT SAYLAM

Pekcan, basın toplantısında ağırlıklı olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun eleştirilerde bulundu.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 14.00 sıralarında başladı. Toplantıya, Pekcan’ın yanı sıra; yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı.

HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ÖZÜR DİLEMEDİ

Keşan’ın gündeminin farklı olması gerekirken, AK Partili Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından tartışmaların kişiselleştirildiğini kaydederek, sözlerine başlayan Recep Pekcan, “Tartışmaların kişiselleştirilmesi çok hoş olmadı. Bu gündemi kapatmak niyetindeyim. Öncelikle kişisel anlamda, söyleyeceğim bazı şeyler var. Bundan sonra, kişisel tartışmalardan öte gündemle ve eleştirilerimizle ilgili devam etmeye çalışacağım. Olaya, farklı şekilde devam etmek isteniyorsa, aynı şekilde cevap vereceğim. Halkın gündemi, çok farklı ve halen açılamayan işyerleri var. İşyerleri açık olmasına rağmen müşterilerin girmediğini görüyoruz. Geçen sefer yaptığımız basın açıklamasında ağzımdan bir şey çıktı. AKP’li Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun bana daha önce söylediği bir sürü laflar vardı. Bunlar arasında, ‘Kapak olsun’, ‘haddini bil’, ‘zorbalık yapıyorsun’, ‘yaygaracısın’, ‘karanlık düşüncedesin’, ‘hazımsızlık yapıyorsun’, ‘sen, o aile yakışmıyorsun’ şeklinde söylemler bulunuyor. Bunlar yanı sıra; ‘bayrak yok, inşallah hesap sorarsınız’ şeklinde söylemleri oldu. Benim muayenehanem ve meclis üyemiz Feridun Tümer’in işyeri yer alıyor. Bir belediye başkanı, bizim ekmek yediğimiz mekanları, ‘bayrak yok, inşallah hesap sorarsınız’şeklinde hedef gösterdi. Belediye başkanı bunlarla ilgili herhangi bir şekilde özür dilemedi. Ben, ‘lan’ kelimesini kullandığımda, cümle içerisinde geçiyordu. Günlük hayatta kullandığımız bir kelime ve bunda hedefimiz, Mustafa Helvacıoğlu ya da başka biri değildi. Ancak, Mustafa bey üstüne alındı ve rahatsız oldu. Dolayısıyla, özür dilemem gerekmese de, özür diledim. Özür dilemek büyüklüktür. Bende, belediye başkanından söylemlerinden, ailemi karıştırdığı için, işyerlerimizi hedef gösterdiği için büyüklük gösterip, özür diler.” dedi.

KENDİ PARTİSİNİN ADINI NEDEN AĞZINA ALMIYOR

Pekcan sözlerine şöyle devam etti: “Mustafa Helvacıoğlu, ‘sen o ilçeyi yönetemiyorsun’, ‘partine yakışmıyorsun’ şeklinde söylemlerde bulunarak, ‘istifa et’ şeklinde söylemlerde bulunuyor. ‘İlçeyi yönetemiyorsun belediyeyi nasıl yöneteceksin’ diyor. Benim için bir yerlere aday olacaksın şeklinde söylemleri oluyor. Ben ilçe başkanlığına aday olduğumda, belediye başkanlığı ya da milletvekilliğini hedeflemek değildi. Burada, hareket tarzımız ilçe örgütünün düzgün şekilde yönetilmesidir. Sayın Helvacıoğlu, CHP’yle yatıyor; CHP’yle kalkıyor. CHP’nin üyelerinden özür dileyip duruyor. Fakat, sayın Helvacıoğlu, AKP’nin belediye başkanıdır. Kendi partisiyle hiçbir söylemi yok. Duyan biri sanki CHP’nin belediye başkanı sanacak. Kendi partisinin adını neden ağzına almıyor. Acaba, bir sorun mu var? Sayın Helvacıoğlu, kendi partisiyle ilgilensin ve biraz daha fazla sıkı fıkı olsun. AKP Belediye Başkanı Helvacıoğlu, sürekli Atatürkçülükten bahsediyor. Acaba bir sorun mu var ya da birileri kendisine bir şey mi söylüyor? Bir şeyden şüphesi mi var? Ayrıca, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu eksik gördüğümüz konularla ve sorunlarla ilgili hiçbir şeye cevap vermedi. Belediye başkanı açıklaması gereken hiçbir konuya girmiyor. MUÇEV’e ve FSRU’ya karşı değil. Keşan halkına çok fazla kötülük yapıyor. O böyle şeyleri çok seviyor. Ben, onu Keşan halkına havale ediyorum. Halk senden hiç memnun değil. Çok yalnız kalıyorsun. Halktan ve partinden uzaklaşıyorsun. Dikkatini canlı yayınlara değil; işine ver.”

BELGEN VARSA, AÇIKLA VE RESMİ İŞLEMLERİ BAŞLAT

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun son basın açıklamasının çok tehlikeli laflar ettiğini kaydeden Recep Pekcan, “Önceki dönem Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve belediye meclis üyelerinin olduğu dönemle ilgili söylemleri oldu. İhalelerin kapalı kapılar ardında yapıldığını, işçi alımlarında para alındığını ifade etti. Başka bir deyişle rüşvet alındığını söyledi. Yandaşlara ihale verildiğini söyledi. Son sözlerinde ise, belgeyle konuşacaksın, belge çıkaracaksın ve halkın karşısına belgesiz çıkmayacaksın diyor. Eğer ortada bir belge yoksa, bu tamamen iftira atmaktır. İftira çok önemli bir suçtur. Çamur at, izi kalsın şeklinde ilerler. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve çalışanlarla ilgili söylemleriniz olacaksa, belgeleriniz olmalı. Eğer belgen yoksa, ahlaki, dini ve kanuni olarak, suç işlemiş oluyorsun. Eğer elinde belge varsa, bunları açıkla ve resmi işlemleri başlatman gerekiyor. Geçmiş dönemle hesaplaşamayacağımız hiçbir şeyimiz yoktur. Hata yapan varsa, bende dahil gereği yapılmalıdır. Bizim şüphemiz yoktur. Elinde belge varsa, işleme koy. Burada, şereflice görev yapan belediye başkanını ve çalışanlarını zan altında bırakıyorsun. Eğer gereğini yapamıyorsan çıkıp, özür dile. Kimse çamur atarak yaklaşamazsın.” dedi.

DOĞRU BİLGİ ALMASINI ÖNERİYORUM 

Pekcan, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Helvacıoğlu, Erikli’yle ilgili yorum yaparken, ‘halkın gözünün içine bakarak, yalan söylüyorsun.’ diyor. Sayın AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, halkın gözünün içine bakarak, yalan söylüyor. Erikli’yle ilgili söylemlerde belgesiz konuşmadık. Kendi konuşmalarını koyduk. Belediye başkanına Kocaali Köyü’ndeki kuyulardan su getirilmesi için yetki verdik. Ama hiçbir şey yapılmadı. Erikli’deki toplantı öncesinde, Kocaali Köyü’ndeki kuyuları teslim aldı ama geçen süreçte, halen Erikli’yle ilgili bir şey yok. Erikli’ye su gelmemesindeki neden olarak, CHP’yi gösteriyor. Sayın başkan yalan söylüyorsun. Erikli’ye su gelmemesinin nedeni sensin. Başkanın eline yazılı bir metin veriliyor ve orada yanlış bilgiler var. Erikli’ye gece gidiyorsun, gündüz gidemiyorsun diyor. Ama ben Erikli’ye 3 yıldır gitmiyorum. Erikli’de evim de yok. Babadan kalma miraslı bir yerimiz var sadece. Erikli’ye, meclis üyelerimizle gidiyoruz. Doğru bilgi almasını öneriyorum.”

KEŞAN TARİHİNDE İLK DEFA YENİ YAPILAN YOL 2 AY İÇERİSİNDE YENİDEN YAPILIYOR

Muammer Aksoy Caddesi ve Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ndeki yollar hakkında da, konuşan Recep Pekcan sözlerine şöyle devam etti: “Muammer Aksoy Caddesi beton asfalt yapıldığında, doğru bir tercih olmadığını söylemiştik. Bu işler yapılırken, konuşmak ve bilenlere danışılması gerekiyor. Başkan bunları yapmıyor. Yerin altında, kanalizasyon, elektrik, su borusu olan yerlerde beton asfaltın uygun olmadığını yetkin insanlar söyledi. Buna rağmen yapıldı ve olmadı. Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ne de beton asfalt yapıldı ve kısa sürede yol bozuldu. Keşan tarihinde ilk defa yeni yapılan yol 2 ay içerisinde yeniden yapılıyor. Şeffaflık konusunda sıkıntı var. Yolda, imalat hatası olduğunu ve firmanın yeniden yolu yapacağını dile getirdi. Yolu kaldırıp, üstünü asfalt yapacaklarını anlatıyor. Ama bakıldığında, yol çalışmalarında belediye araçları ve belediye çalışanları var. Yüklenici firmaya hiçbir şey ödemeyeceğini dile getiriyor. Daha sonra onlara bir miktar ödeme yapacaklarını ifade ediyor. Asfalt yapılacak ama karayollarına ne kadar ödeme yapılacak? Sayın başkan yol yakınken çıkıp belgelerle açıklama yapsın. Muammer Aksoy Caddesi ve Muhtar Ali Çevikel Caddesi ne kadara ihaleye çıkartıldı? Yüklenici firmaya ne kadar ödendi? Görünen o ki, sayın başkan Keşan’ı yönetemiyor. Muammer Aksoy Caddesi’ne yapılan beton asfaltın üzerine normal asfalt atılacağını ifade ediyor. Bu bir kamu zararıdır. Normal asfalt atılacaksa, neden beton asfalt yapıldı? Bu kanunen sıkıntılı bir durumdur. Yeni yapılan yollar patlıyor.”

PAZARYERİNİN ÜZERİNİN KAPATILMASI KONUSUNDA ADIM ATILMADI 

Pekcan sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim döneminde, belediye başkan adaylarının pazaryerinin üzerinin kapatılması konusunda vaatleri vardı. Hatta, sayın Helvacıoğlu, pazaryerinde çay dağıtmıştı ve pazaryerinin üzerinin kapatılacağını söylemişti. Yaklaşık 2 yıl içerisinde pazaryerinin üzerinin kapatılması mümkün olmadı. Kış mevsimi geldi ama halen işin ihalesi yapılmadı. Pazaryerinin üzerinin kapatılması konusunda adım atılmadı. Bu konunun biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.”