AYGÜL KONAR

“GENEL MERKEZİMİZ, TRAKYA’YLA İLGİLİ ACELE BİR KARAR VERMEK İSTEMİYOR”

CHP’nin belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi için ciddi araştırmaların yapıldığını belirten Pekcanlı, “Keşan, Uzunköprü olmak üzere Edirne’nin her yerinde kamuoyu araştırmalarımız olacak. Parti meclis üyeleri ve milletvekillerimiz yakın zaman içerisinde bölgemize gelerek, aday adaylarımızla görüştüler. Bunların yanı sıra; ilçe ve il başkanlıklarının görüşleri alınacak. Daha sonra bunların hepsi bir araya getirilerek, genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra adaylarımız belli olmaya başlayacaktır. Genel Merkezimiz, özellikle Trakya’yla ilgili acele bir karar vermek istemiyorlar. Çünkü güçlü olduğumuz yerlerde kimse yanlış bir karar almak istemiyor.” dedi.

“ADAYLARIMIZIN, ARALIK AYININ İLK HAFTASINDAN SONRA AÇIKLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Peki, adaylar ne zaman belli olmaya başlayacak?” şeklindeki soruya cevap veren Fevzi Pekcanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne bölgesindeki adaylarımızın, aralık ayının ilk haftasından sonra açıklanacağını düşünüyorum. Genel Merkezimiz tarafından Trakya Bölgesi’nde detaylı incelemeler yapılıyor. Daha sonra üzerinde uzlaşılan adaylar kamuoyuna açıklanmaya başlanacak. Kısacası, Genel Merkez, Trakya için ince eleyip sık dokuyacak diyebiliriz. Yanlış bir karar alınıp, başarısızlık yaşanmaması için çalışıyorlar. Bazı bölgelerde acele edilmemesi bence doğru bir karardır. Daha seçimlere çok var ve bekleyip göreceğiz.”

“SEÇİMİ KİMLE KAZANACAKSAM, BEN ONUNLA YOLA DEVAM EDERİM”

“Aday adaylarına ne gibi bir tavsiyeniz var?” şeklindeki soruya cevap veren Pekcanlı sözlerini şöyle tamamladı: “Her aday adayımız Ankara’ya giderek kendisini tanıtacak ve projelerini anlatacaklardır. Bunlar normal bir şeydir. Ayrıca, yaptığımız paylaşımda herhangi bir art niyet yok. Ben partimin seçimleri kazanabileceği adaylara bakarım. Seçimi kimle kazanacaksam, ben onunla yola devam ederim. Partimizin başarısı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”