CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Edirne’den 3 delegenin oy kullanmamasını değerlendirdi. Parti Meclisi’ne aday olan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun seçilememesini üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Pekcanlı’nın açıklaması şöyle:

“Kurultayda Edirne Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu Parti Meclisi’ne aday olmuş ve 315 oy alarak 51. Sırada seçimi sonuçlandırmıştır. Fakat gençlik ve cinsiyet kotası uygulanması sonucunda aldığı oy yeterli olmamıştır. Bu sebeple şu an parti meclisinde 9. Yedek olarak sıralamaya girebilmiştir.

Milletvekilimizin seçilebilmesi için 15 oy daha gerekmektedir. Bu durum yönetimimiz tarafından üzüntü ile karşılanmıştır.

MATEMATİK ORTADADIR

Edirne’nin parti meclisinde temsil edilmemesi en çok bizi üzmüştür.  Cinsiyet ve gençlik kotasına takılmadan parti meclisine giren son isim 329 oy ile Hüsnü Süslü’dür. Bu sebeple kamuoyunda tartışılan ve Okan Gaytancıoğlu tarafından söylendiği iddia edilen ‘3 oy daha alsaydım parti meclisine girecektim.’  yönündeki söylemlerin doğruyu yansıtmadığını ve bunların vekilimiz tarafından ortaya atılan iddialar olmadığını düşünmekteyiz. Çünkü matematik ortadadır.

OY KULLANMAMANIN MAZERETİ OLAMAZ

Kurultayda 6 delegemizden 3’ü genel başkan seçiminde oy kullanmış fakat parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu seçiminde oy kullanamamışlardır. Her ne kadar geçerli mazeretleri olsa da bu durum yönetimimiz tarafından kabul edilmemektedir. Kurultay delegesinin oy kullanmamasının mazereti olamayacağı düşüncesindeyiz. Buna ilişkin delegelerimiz de açıklama yapacaktır. Fakat bu konu üzerinden yönetimimiz ve partimize haksız ve dayanaksız eleştiriler yöneltilmekte ve Okan Gaytancıoğlu’nun seçilememe sorumluluğu bu delegelere yükletilmeye çalışılmaktadır.

KURULTAY DELEGELERİMİZE HAKSIZ SALDIRILARDA BULUNULMAKTADIR

Öncelikle bu tartışmayı yaratan arkadaşlara 2008 ve 2012 kurultaylarını hatırlatmak gerekir. 2008 yılında eski milletvekilimizin parti meclisine tekrar girmesini engellemek için en büyük çalışmayı yapanlar da, 2012 yılında Recep Gürkan’ın parti meclisi adaylığında seçilmemesi için oy kullanmayanlar da bugün yaşanan bu olay üzerinden yönetimimize ve kurultay delegelerimize haksız saldırılarda bulunmaktadırlar. Kurultay delegelerini ihanetle suçlayan arkadaşlar 2012 yılında oy kullanmış mıdırlar bunları da tartışmak gerekmektedir. Bu durum ilk defa yaşanan bir olay değildir. Geçtiğimiz kurultaylarda da delegelerin oy kullanıp kullanmadığı ya da Edirneli adaylara destek olup olmadığı tartışılmalıdır. 2014 yılında olağanüstü kurultayda kurultay delegeleri oy kullanmış mıdır. Kullanırken örgüte ya da il yönetimine danışmış mıdır. Bunları da tartışmak ve konuşmak gerekmektedir. Kurultay delegeliği görevinin öneminden bahseden arkadaşların da geçmişlerinde bu görevi yerine getiremedikleri görülmektedir. Bu tartışmaları Okan Gaytancıoğlu’ndan çok daha fazla eleştiren arkadaşların bu konu üzerinden başka amaçlara hizmet etmeye çalıştıklarının da farkındayız ve buna izin vermeyeceğiz. Eleştirilere açık olmakla birlikte eleştiri sınırını aşan haksız ve dayanaksız karalamaların karşısındayız.

Okan Gaytancıoğlu’nun parti meclisi adaylığı açıklandıktan sonra kurultay delegeleri ve belediye başkanları olarak destek kararı aldık ve kendisi bizi aramamasına rağmen kendisine ulaşarak destek vermek istediğimizi aday numarasının ne olduğunu sorduk. Destek olmamızı istediği başka aday olup olmadığını sorduk. Ediz Ün arkadaşımız Recep Gürkan ve bizlerle kurduğu temastan sonra Beykoz’dan 4 kurultay delegesinin de kendisine ulaşmasını ve destek vermesini sağlamıştır.

Bizler de kurultay delegeleri ve il yöneticileri olarak oy kullandığımız sandık çevrelerinde gerekli çalışmayı yaptık. Kurultay delegesi olan kadın kolları il başkanımız ve gençlik kolları il başkanımız ellerinden gelen çalışmayı yapmıştır.

DESTEK İSTEMEMESİNE RAĞMEN BU ÇALIŞMALARI YAPTIK

Delegelerimizin oy kullandığı sandıktan Okan Gaytancıoğlu’na 12 oy çıkmıştır. Bu oy delegelerimizin kişisel çalışmasının ürünüdür. Bizimle birlikte aynı sandıkta Diyarbakır, Düzce, Denizli gibi iller vardı. Bu illerden gelen oylar kişisel çalışmalarımızın sonucudur.  Okan Gaytancıoğlu’nun bizi arayıp destek istememesine rağmen bu çalışmaları yaptık. Çünkü Edirne’nin hak ettiği parti meclisi üyeliğini alması gerektiğini düşünüyorduk.

Bu çalışmalarımıza rağmen anahtar listede yer alan Okan Gaytancıoğlu’nun parti meclisine girememesi kurultay delegelerimize mal edilmeye çalışılıyor. Asıl sorulması gereken sorular ise Okan Gaytancıoğlu’nun 20 yıldır yaşadığı Tekirdağ’dan neden 3 oy aldığıdır. Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak’tan neden destek alamadığıdır. Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü ile yaşadığı tartışmadır.”