Opr. Dr. Ragıp Taş 14 Aralık 2014 Pazar günü yapılan AK Parti 5. Olağan İlçe Kongresi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ragıp Taş’ın açıklaması şöyle:

“Partimizin 5. Olağan Kongresi’ni büyük bir coşku ve başarı ile tamamladık.

Kongredeki seçimde, Savaş Pekdemir’in mavi listesi ile Mustafa Mercan’ın kırmızı listesi yarıştı. Bayrak yarışı olan bu mücadelede ipi göğüsleyen Mustafa Mercan arkadaşımız oldu.

Yönetime iki listenin talip olması, heyecan ve coşkuyu artırdı. Bu durum, herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermediği gibi, birlik ve bütünlüğü pekiştirdi.

Partimizin kazandığını düşünüyorum. Çünkü kongrenin coşkulu olması ve salonun tamamen dolması ancak bununla izah edilebilir.

Mavi listeyi destekleyen delege arkadaşlarımın oyu çok kıymetlidir. Onlara bir kez de buradan selam gönderiyorum.

Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun kongre salonunda yaptığı güzel konuşmada belirttiği gibi; yarış bitmiştir. Birlik, beraberlik ve kenetlenme, bayrağı daha yukarı taşımak için çalışma günüdür.

Kongreden, delegelerimizin çoğunluğunun oyunu alarak başarı ile çıkan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ı tebrik ediyor ve başarılı hizmetler diliyorum. Zihnimiz, fikrimiz, sözümüz ve eylemimiz bir olduğu sürece AK Parti Keşan’da da başarıyı yakalayacaktır.

Kongremize katılarak bizleri şereflendiren ve yaptığı güzel konuşma ile katılımcıları coşturan Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, Koordinatör Milletvekili Sayın Tülay Kaynarca Hanımefendiye, İl Başkanımız Sayın Rafet Sezen’e, Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’a, sivil toplum örgütlerinin sayın temsilcilerine teşekkür ederim.

Salonu hınca hınç dolduran AK partililere… “Büyük, Güçlü ve Yeni Türkiye Sevdalıları”na, aynı yolda gittiğimiz gönüldaşlarıma kucak dolusu sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.