1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen seçimde 70 bin 648 oy alarak Edirne’de AK Parti’den milletvekilliğine seçilen Rafet Sezen’in Keşan’ı çok fazla ziyaret etmemesi dikkat çekti.

Sezen,  Kasım ayında gerçekleşen seçimlerden itibaren 8 ay geçmesine rağmen, Keşan’a sadece 2 kez geldi.

13 Kasım 2015’te teşkilat ziyaretinde bulunan Rafet Sezen, 19 Haziran 2016 Pazar günü gerçekleştirilen sahur programına katıldı.

Sezen ‘in, bu şekilde davranmasıyla partililer, Keşan’a gereken önemin verilip vermediğini tartışmaya başladı.

Sezen’in 21 Haziran 2016 Salı günü gerçekleştirilen iftara da katılmadığı görüldü.

DOĞALGAZ TEMEL ATMA TÖRENİNE DE KATILMADI

Seçildiği günden bu yana Keşan’da gerçekleştirilen milli bayram veya resmi törenlerin neredeyse hiç birine katılmayan Sezen, sadece mesaj yolladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen doğalgaz temel atma törenine Sezen yine mesaj yollayarak işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını bildirmişti.

Keşan’a getirilmesi için tüm siyasi parti başkanlarının ve dönemin milletvekilleri tarafından büyük çaba sarf edilen ve hayati önem arz eden doğalgaz için gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan birlikte katılmıştı.

Ayrıca AK Parti 22. ve 23. Dönem Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den 2. sıra aday olan Mustafa Mercan ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ile yönetim kurulu üyeleri de törendeki yerini almış, gözler Sezen’i aramıştı.

MÜEZİNOĞLU DAHA ÇOK GELİRDİ

Edirne’den milletvekili seçildiği dönemde Sağlık Bakanı olarak kabineden yer alan Mehmet Müezinoğlu’nun bölgeye ne kadar önem verdiği 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin ardından ortaya çıkmış durumda.

Müezinoğlu, bakan olduğu halde yoğun programına rağmen her fırsat bulduğunda soluğu Keşan’da alarak partiler ile bir araya gelirdi.

BÖLGEYİ DAHA FAZLA ZİYARET ETMESİ BEKLENİYOR

Edirne’den 2 dönem milletvekilliği yapan Necdet Budak ise görev yaptığı dönemler içerisinde neredeyse her hafta Keşan’ı ziyaret ediyordu.

Budak, ziyaretlerinde vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip, bölgedeki gelişmeler ile yapılacak olan çalışmaları masaya yatırarak, program düzenlerdi.

Keşan’dan 15 bin 137 oy aldığı dikkate alındığında Sezen’in bölgeye daha fazla ziyarette bulunması bekleniyor.

Özellikle AK Partililerin Necdet Budak ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’nun bölgeye kattıkları ve gerçekleştirdikleri yatırımların ardından Rafet Sezen’in bölgeyi daha fazla ziyaret ederek, sorunlarla yakından ilgilenmesini istiyor.