HABER MERKEZİ

Gündoğdu, Uslu’nun icraatlarını eleştirirken, “Sevgili Başkan Beyendik Beldesi halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Beldemizin kaderi ile oynuyorsunuz insanları daha fazla kandırmayın.” dedi. Gündoğdu’nun açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde yerel basına açıklamalarda bulunan Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu şükürler olsun ki Beldemizi hatırladı.

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, HAYIRDIR!

Canla başla, büyük uğraşlar vererek belediyeleri kapatmak için mücadele ediyordunuz. Birden bire Beyendik sevginiz debreşti. Beğendik Beldesine ait ne var ne yok sattınız, satmaya da çalışıyorsunuz, nasılsa kapanacak diyerek sevinç çığlıkları attığınız günleri unutmadık, hayırdır! Evdeki hesap çarşıya uymadı mı! Seçim mi var yoksa! Önümüzdeki yaz aylarında yapacaklarınızı sıralamışsınız.

4 yıldır neredeydin? Şimdi mi aklınıza geldi, Beldenin kanalizasyon ve su sorununun olduğu.

Birde çıkmış verdiğiniz bütün sözleri tuttuğunuzu söylüyorsunuz. Gerçekten de tuttunuz ama halka verdiğiniz sözleri değil, tutulan sözleri şöyle bir sıralayalım;

Kızını işe almakla başladın, oğlunu Enez Belediye Başkanının kızıyla takas yaparak Enez Belediyesinde işe başlattın, bu da yetmedi, kendi yakınlarını belediye de işe aldın, bu da yetmez dedin, seçilemeyen halkta karşılığı olmayan kontenjan adayını tüm personelden sorumlu amir olarak Belediyede işe başlattın. Halk tepki vermeye başlayınca ne yapacağını şaşırdın, tepkiyi azaltmak için biraz da ihtiyaç sahiplerinin işe alınması gerektiğini düşünüyordun ki bu da mümkün değildi.

Ülke genelinde büyük bir işsizlik sıkıntısı yaratan AKP iktidarının, işsizliği azaltmak, hem de düşen oylarını arttırmak için kamuda ve Belediyelerde İŞKUR vasıtasıyla istihdam yaratılması talimatının verilmesi imdadına yetişti.

Hükümetin yaptığı yanlış politikalar yüzünden halkı sürükledikleri işsizlik ve yoksulluk batağında seçim yatırımı olarak gördükleri “İŞKUR” vasıtasıyla verilen, geçici olarak işe alın talimatı ile Belediyeye alımlar yaptınız, böylece tepkilerin ortadan kalktığını düşündünüz.

Neyse gelelim 14 yıldır yapmadıklarınıza;

Bu yazın yoğun geçeceğini söylüyorsunuz. Söze su ile başlayarak, kanalizasyon ile devam etmişsiniz. Düğün salonu, Belediye binası derken, belli meydanı boş bulmuş, sallamışsınız.

Sayın Başkan, şimdi mi geldi aklına;

14 yıl önce evlerimizdeki çeşmelerden içilebilir su akıyordu. Şimdi içmeyi bırakın ellerimizi yıkayamayacak durumdayız. Beğendik halkına kullandırdığın bu suyun içine birçok kimyasalların karıştığı, hiçbir arıtmadan geçmeden batak (çamur) akan suyun kullanıldığı aşikar.

Bizler, seçim sürecinde büyük bir su sıkıntısı yaşandığını, yarattığı sorunun çözümü hakkında projeler ile seçmene anlatırken, bunlardan biri, suyun bol olduğu bir yerden tarla alıp kuyu açarak Beyendik Beldesini içilebilir temiz suya kavuşturacağımız konusuyla ilgili olmakla beraber, bizim Başkan meydanlarda ve yerel basında bizim suyumuz tertemiz içilebilir, sağlık bakanlığından onaylı diyerek bizleri eleştiriyor ve yalancılıkla suçluyordu.

Şimdi ne oldu da suyun içilemez olduğu kanaatine vardınız. Tarla alıp kuyu açıyoruz diyerek müjde veriyorsunuz. İki dönemdir, baraj suyunu vermeye başladığınız günden beri Beğendik halkını zehirlerken aklınız neredeydi. Beyendik Beldemiz son yıllarda sağlık sorunları ile boğuşuyor. Böbrek rahatsızlıkları, safra kesesi rahatsızlıkları ve değişik mikrobik rahatsızlıkların artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Bunların sebeplerinden biri de tarlalar ’da kullanılan kimyasal tarım ilaçlarının baraj suyuna karışarak arıtılmadan evimize gelmesidir. Arıtma Tesisinin kurulabilmesi için alınan 300 milyar destek nerde? Nereye kullanıldı?  Arıtma Tesisi adı altında bilmediğimiz bir beton yığını yaparak şimdi köpeklerin kedilerin için de yaşadığı yıkılmaya terk ettiğin bu ucubeyi bizlere ve devlete yutturduğunu sanıyorsun ve hala bizleri kandırmaya devam ediyorsun. Yazık değil mi bu halka., insanlar bu suyu kullanmak zorunda bırakılıyor. Birde insanlarla alay edercesine müjde vermeye kalkıyorsun.

Şu övünerek bahsettiğiniz, modernlikten uzak Düğün salonu için 500.000 TL ödenek çıkardın, bizler beğendik halkına yakışan modern bir düğün salonu beklerken, modernlikle uzaktan yakından alakası olmayan ve bu bile size çok der gibi, biz Beğendik Beldesi vatandaşlarına hiç yakışmayan, halk tabiriyle “besicilik yapanlar iyi bilirler” içerisinde açık besi yapılacakmış gibi bir düğün salonunu layık gördünüz.

Unutmadan şunu da araya sıkıştıralım;

Oğlunun düğünü için, salona platform oluşturulması amacı ile kesilen demirleri de bir ara yerine kaynatmayı unutma, ileride başını ağrıtabilir. Bizden söylemesi…

İkinci Gölet’i de (manda derede yapacağın) hani projesi oldu dediğin var ya onu sakın unuttuğumuzu sanma!

Sevgili Başkan Beyendik Beldesi halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Beldemizin kaderi ile oynuyorsunuz insanları daha fazla kandırmayın.”