SONGÜL KONAR

“HERKES UMDUĞUNU BULMAK İÇİN PAZARLIK MASASINA GİRİYOR”

Türkiye’nin ittifak seçimine gittiğini belirten Şimşek, “Bu ittifaklarda herkes umduğunu bulmak için pazarlık masasına giriyor. Cumhur ittifakı aynı zamanda millet ittifakı Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bu ittifakı gerçekleştiriyor. Edirne’de cumhur ittifakı resmen aday göstermeyip birbirlerini destekleme veya ayrı ayrı aday gösterme şeklinde bir şey yok. Edirne’de herkes kendisi adayını gösteriyor. Asıl ittifakı yapan millet ittifakı. Şu anda millet ittifakında İYİ Parti ile daha çok CHP ile bu ittifak gerçekleştiriliyor. Kendi kazanımlarını elde etmiş durumda. CHP kendi kazandığı ilçeleri almış durumda, kazanamadığı yerlerde de İYİ Partiye şans vermiş durumda.”dedi.

“PARTİ İLK KURULUŞ AŞAMASINDAKİ MOTİVASYONUNU KAYBETTİ”

24 Haziran’dan sonra İYİ Parti’nin düşüş gösterdiğini dile getiren Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: “24 Haziran’dan sonra İYİ Parti’de düşüş süreci bu güne kadar hız kesmeden devam etti. Parti ilk kuruluş aşamasındaki motivasyonunu kaybetti. Ben de İYİ Parti içerisinde iki buçuk yıl görev almaya çalıştım. Genel başkana destek vermeye çalıştım ama kuruluştan sonraki aşamalarda İYİ Parti iyi bir siyasi çizgi ve hava yakalayamadı. Şunu söylemek gerekirse hak etmeyen insanlar makamlara geldiler. Öyle olunca da bu insanlar siyaset yapmaya ve seçim yönetmeye alışık değiller. İYİ Parti içerisinde şu anda seçim yönetecek güçlü isimler yok. Bunlar MHP içerisinden kopan kişiler olduğu için benim tanıdığım kadarıyla bu insanlar seçim yürütme yeterliliği olmayan insanlar. Çünkü belediye seçimleri çok zor seçimlerdir. Belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi bir sürü seçimin faktörü var ve bu dengeleri çok iyi sağlamak lazım. İttifaka girildiğinde tabanı mutlu etmek mümkün olmaz. Bu gün için İYİ Parti tabanı bu işten mutsuz. Zaten azalan kitle partisi noktasındaydı almış olunan bu kararla İYİ Parti Edirne’de kendini tamamen yok etme ile karşı karşıya. Lafı çok olan icraatı yok olan bir yönetim kadrosu İYİ Parti’de. İttifak sürecini iyi işletememiş ve istediği noktalara gelememiş.”

“MEHMET KERMAN’I DESTEKLİYORUM”

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın başkanlığı sürecinde İpsala’ya inkâr edilemez hizmetler sunduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti: “İYİ Parti Edirne’de kendine daha önce oy vermiş olan kemikleşecek olan bir seçmene serbest bırakmış, bunların eski yerlerine gitmesine yol açmıştır. Edirne için konuşursak İYİ Parti seçmeni zaten yüzde 60-70’i CHP’den gelen seçmendi. Yüzde 30-40 kısmı ise MHP’den kopup gelen bir seçmendi, bunların hepsi tekrardan eski yerlerine gidecek. Şöyle söyleyeyim Mehmet Kerman İpsala’da tek kendi olarak devam ediyor. Her hangi parti aidiyetim yok çünkü İYİ Parti’den iyiye gitmeyen süreci gördüğüm için istifa ettim. Mehmet Kerman’ı destekliyorum. Yaşadığım ilçede bu bağımsız kişiliğime rağmen hizmetini inkâr edemediğimiz bir belediye başkanı var. 2014 seçiminde belediye ye gelirken bilinmeyen bir Mehmet Kerman ve bir yönetimle gelmişti. Bu beş yıl içerisinde İpsala’ya 35 yılda yapılamayan en büyük yatırımlarını son beş yılda hayata geçirmiş bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Hizmet yoğunluğu, bu bölgeye getirmiş olduğu değişiklikler onun avantajlı olmasını sağlıyor. Bizde bu noktada şahsen ona destek vermekten asla çekinmiyoruz. Bu bölgeye devamlı hizmet etmesini istiyoruz.”

CHP YILLARDIR KEŞAN’DA SEÇİMİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI DEVAM ETTİREN BİR PARTİ

Keşan’ın Mustafa Helvacıoğlu’ya ihtiyacı olduğunu belirten Şimşek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan’da benim gördüğüm Mustafa Helvacıoğlu tek başına uzun dönemdir çalışıyor. Düne kadar sanki Keşan’da hiç başka aday yoktu. Ticaret Sanayi Odası’nda yapmış olduğu başkanlık süreci, Kamu Kurum Kuruluşları, merkezi yönetimleri, Ankara ile olan ilişkiler ve elde etmiş olduğu tecrübe girişken kişiliğe vizyonel yapısı nedeniyle Keşan’a uygun bir profil. CHP yıllardır Keşan’da seçimi belediye başkanlığını devam ettiren bir parti. Seçmeninde daha farklı beklentileri var. Adayını bu güne kadar geciktirmiş olması CHP seçmenini özgür ve rahat düşünerek bu seçimde oy vermesini sağlayabilir. Mustafa Helvacıoğlu’nun AK Parti belediye başkanı adayı olarak gösterilmesi, AK Parti’nin başkanlığı almaya yakınlaştığı bir dönem olduğunu düşünüyorum. Helvacıoğlu, çalışma temposunu sürdürdüğü takdirde bu seçimin Keşan’da AK Parti ile sonuçlanacağını, çok az farkla ama CHP ama AK Parti’nin nihayetlendireceğini düşünüyorum. Şahsen ben Mustafa Helvacıoğlu’nun da Keşan ve bölge için çok kazançlı ve şanslı bir aday olduğunu düşünüyorum. Daha büyük yatırımların ve büyük projelerin merkezi iktidarın ekonomik katılımının bu bölgeye daha fazla aktarılması için Helvacıoğlu’na ihtiyaç var. Tüm Edirne’de CHP’nin ağırlığının devam ettiği ve edeceği bir seçim olabileceğini de düşünmek durumundayım, çünkü seçmen çoğunluğunun çok yoğun olduğu bölgeler Edirne merkez de CHP’nin yüzde 50 ye yakın oyu var. Bu seçim iki kutuplu seçim oluyor. Bir tarafta AK Parti bir tarafta CHP arada geçmiş seçimlerde olduğu gibi zaman zaman bazı ilçelerde küçük partilerinde çok yoğun güçlü etkileri olabiliyordu. Seçimde o etkiler tamamen sıfıra indirgenmiş durumda. İYİ Parti kendini CHP için tamamen yok ediyor. Buna karşılık MHP de cumhur ittifakı içerisinde. Bu ilde resmen ittifak olmamasına rağmen son derece zayıf geçen bir seçim performansı olacağını düşünüyorum. Şu anda MHP’nin kadroları son derece bu seçim yükünü taşıma açısından yetersiz ve çaresiz kadro var. Aday bakımından zengin aday profilleri yok, böyle olunca da seçimin hiç tesirleri olmaz. Edirne’de İYİ Parti ve MHP açısından seçimin son derece sönük geçeceğini tarihin en düşük oylarını alacaklarını düşünüyorum. Burada her iki partinin ama İYİ Parti ama MHP olsun yönetim kadrolarının oturup çok iyi düşünmeleri gerekir.”