HABER MERKEZİ

Şimşek, şunları kaydetti:  “24 Haziran’da Afyon’da İYİ Parti bir çalıştay düzenledi. Çalıştay sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çalıştayın kapanış konuşmasında sorumluluğu üzerine aldığını söyledi.  Daha sonra İYİ Parti’li insanlar Meral Akşener’in tekrar göreve dönmesini isteseler de o çalıştaydan 3 gün sonra tekrar bir açıklama yaparak kararının kesin olduğunu söylemişti. Ama gelinen son noktada büyük ısrarlar üzerine bir divan toplantısı yaparak 12 Ağustos’taki kurultay kararına bir kere daha kesinleştirmiş oldular. İYİ Parti kurultaya gidiyor. Bunu İYİ Parti’nin kısa sürede yaşadığı ilk büyük kriz olarak değerlendirmek lazım. Meral Akşener, kendisi açısından alınan oyu çok düşük gördü. ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2’nci tura kalacağım’ derken yüzde 7.29’luk bir oyla beklenin çok altında bir oy aldı.  Parti olaraksa yüzde 9. 96 gibi bir oy alınmıştı. Partinin altında oy alması bir genel başkanı rahatsız eder. Bunu hazmedemedi. Tabi ki bunun sorumluları da vardı.  İYİ Parti mevcut teşkilatlanmasını 25 Ekim 2017’den sonra çok iyi değerlendirmiş olsa, toplumu İYİ Parti’ye yaklaştırabilecek insanlar olsaydı parti şu anki durumdan çok daha iyi olur, çok daha fazla oy alırdı.”

İYİ PARTİ VE MHP’NİN YEREL SEÇİMLERDE ETKİN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

İYİ Parti’nin iyi bir teşkilatlanma yapısı ortaya koyamadığını ifade eden Gürsel Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gömleğin düğmesi yanlış iliklendi ve iyi bir teşkilatlanma yapısı ortaya konamadı. Bu sebeple de iyi sonuç alınamadı. Meral Akşener, 12 Ağustos’tan sonra yeniden başkan olacaksa bunu bir fırsat olarak kullanıp Türkiye’deki tüm teşkilat yapılarını yeniden gözden geçirmesi gerekir.  Eğer ‘aynı tas aynı hamam’ noktasında gidilirse İYİ Parti bundan sonra karşılaşacağı 6 ay sonraki yerel seçimlerde hüsrana uğrar. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar İYİ Parti’nin ne kadar oy alacağı bilinmiyordu. Şu anda ortaya çıkmış bir sonuç var. Yerel seçimlerde de bu şekilde devam edilirse seçimin AK Parti ve CHP arasında geçeceğini düşünüyorum. İYİ Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde çok fazla etkin olabileceğini düşünmüyorum. Hatta İYİ Parti’nin hiçbir yerde etkin olabileceğini düşünmüyorum. 

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE MİLLETİN TERCİHİ İKTİDARDAN YANA OLUYOR

Şimşek, 24 Haziran seçimi sonrası elde edilen sonuçların İYİ Parti için yerel seçimlerde çok iyi bir netice vermediğini ifade ederek, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’de belediye seçimlerinde milletin tercihi iktidardan yana oluyor.  Herkes kendi iline hizmet gelmesini amaçlayan bir anlayışla oyunu yönlendiriyor. Burada çok fedakâr partililerin aday olması gerekir. Partinin çalıştayı öncesi yaşanan istifalar var. Ben, istifamı gerçekleştirerek bundan sonra oluşacak daha kötü sonuçların sorumluluğunu yüklenmek istemedim.  Çünkü yapı Edirne’de iyi temsil edilmiyor. Son derece tembel ve Meral Akşener’in eteğine sarılmış bir yapı var. Meral Akşener de bu istifayla onlara ‘yeter artık’ noktasında rest çekti. Şimdi o tembel yapının oturup saha çalışması yapması lazım. Ama saha çalışması yapacak yapıyı göremiyorum. İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olması imkansız gibi.”