Deniz MUTLU

 

Saadet Partisi (SP) Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan, Keşan’a doğalgaz getirilmesi çalışmaları ve İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Keşan Belediyesi’nin, İzzetiye’nin Keşan’a bağlanmasında ortaya koyduğu kararlılığı ve iradeyi doğalgaz konusunda da göstermesi gerektiğinin altını çizen Özkan, doğalgazın Keşan’a gelmesinin, Keşan Belediyesi’nin kararlı hareket etmesine bağlı olduğunu ileri sürdü.

Belediye Başkanı ve CHP Edirne Milletvekillerinin bölgenin fosil yakıt zengini olduğunu vurgulayan açıklamaları olduğunu da savunan Ayhan Özkan, “CHP ve Belediye Başkanı, doğalgazı istermiş gibi gözüküp diğer taraftan da konuyu dinlenmeye mi çekiyor? Doğalgaz konusu bir kez daha Keşan gündemine geldi. Bu sefer konuyu gündeme taşıyan Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanı’nın konuyu kamuoyu gündemine taşıması merkezi hükümetin doğalgaz konusunda yaptığı değişikliklerden sonra kaçınılmaz bir zorunluluk mudur yoksa doğalgazın gerekliliğine olan inancı mıdır?” diye sordu.

“KÖMÜR VAZGEÇİLMEZDİ, ŞİMDİ NE OLDU?”

Özkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler ve kamuoyu biliyor ki bundan kısa bir süre önce Sayın Belediye Başkanı’nın yerel basında; <Doğal gaz pahalı bir yakıttır, halbuki bizim bölgemiz fosil yakıt zenginidir. Bu yüzden bizler için doğal gaz yerine fosil yakıtı kullanmak daha uygundur> demişti. Belediye Başkanının açıklamasının üzerinden çok geçmeden CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de benzer bir açıklama yapmış, doğalgazın dezavantajlarından bahsedip, ithal ve pahalı bir yakıt olduğundan, fosil yakıta yani kömüre devam etmenin daha uygun olacağını söylemişti. Daha sonra bazı maden ocakları sahipleri de benzer açıklamalar yapmışlar, şehrimiz için kömürün vazgeçilmezliğini vurgulamışlardı. Bahsettiğimiz olumsuz tavırları göz önünde bulundurduğumuzda acaba CHP ve Belediye Başkanı doğalgazı istermiş gibi gözüküp diğer taraftan da konuyu dinlenmeye çekmeleri mümkün müdür diye de düşünmeden edemiyoruz.”

“SAADET PARTİSİ OLARAK DOĞALGAZIN KEŞAN’A GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Saadet Partisi olarak temennilerinin, Belediye Başkanı’nın samimi bir şekilde konuyu ele alarak gerekeni yapması olduğunu vurgulayan Ayhan Özkan, şöyle devam etti: “Bazı madencilerden gelecek baskılara da boyun eğmeden, çağın gereği olan, günümüzün vazgeçilmez enerjisi doğalgaza kavuşmak için belediye tüm ağırlığını ortaya koymalıdır. Zira bu işin sonuçlanmasında kim ne derse desin belediye birinci unsurdur. Biz Saadet Partisi olarak doğalgazın Keşan’a gelmesini canı gönülden destekliyoruz. Kısa zaman içerisinde yönetim kurulumuzu ve üyelerimizi harekete geçirip doğalgaz aboneliklerine başvurmalarını sağlamaya gayret edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda da konunun önemini sürekli vurgulayacağız.”

“İZZETİYE VE PAŞAYİĞİT’TEKİ GİBİ BELEDİYENİN DOĞALGAZDA DA AĞIRLIĞINI KOYMASI GEREKİR”

Özkan, İzzetiye köyünün Keşan’a bağlanmasına saygı duyduklarını belirterek, “Artık ortada İzzetiye köyü diye bir şey kalmadı bundan sonra İzzetiye mahallesi var. Halk böyle istemiş böyle oldu, saygı duyuyoruz. Ancak burada Keşan Belediyesinin de iradesi çok önemli. Belediye bu konuda ağırlığını ciddi anlamda koydu ve istediğini elde etti. Paşayiğit’in Keşan’a bağlanmasında da belediye ağırlığını koydu ve sonuç çıktı. Keşan Belediyesi, İzzetiye’nin Keşan’a bağlanmasında ortaya koyduğu kararlılığı ve iradeyi, doğalgazın Keşan’a bağlanması konusunda da ortaya koyarsa, doğalgazın Keşan’a bağlanmaması için hiçbir neden kalmaz.” dedi.