MEHMET AYTAÇ

NATO’nun sadece bir dış politika sorunu değil, aynı zamanda ekmek ve aş sorunu olduğunu savunan Çetin Alabak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tarihimize baktığımızda NATO’nun kanlı geçmişini görüyoruz. Türkiye’ye karşı, aydınlarımıza, devrimcilerimize karşı kanlı bir tarih. Hapishaneler, cinayetler, Uğur Mumcu’nun, Orgeneral Eşref Bitlis’in, aydınlarımızın katledilmesi… NATO tarihi bu. Bu nedenle NATO meselesi Türkiye’nin gündemine Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasıyla girmiş değil. NATO 1940’lardan beri Türkiye’nin gündeminde. Türkiye NATO’ya 1951 yılında girdi ama 1945 yılında Türkiye’nin Atlantik sistemine bağlanmasıyla Amerikan emperyalizminin Türkiye’deki cinayetleri başladı. Türkiye’nin bağımsız ve başı dik bir şekilde yaşaması NATO zincirlerini kırmasıyla mümkün. Bu nedenle Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım kampanyası başlatıyoruz. NATO yalnızca bir dış politika sorunu değil, aynı zamanda ekmeğimizle, aşımızla ilgili bir sorun. NATO’dan çıkarsak domates, patlıcan, biber fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun mazotu yok, NATO’nun elektrik enerjisi yok, NATO’nun doğal gazı yok. İşte görüyorsunuz kış geliyor ve tüm Avrupa gazeteleri, Batı'nın ekonomi uzmanları ‘Bu kış Avrupa’da çok soğuk geçecek.' diyorlar. NATO’dan çıkarsak enerji fiyatları düşer. Çünkü NATO’nun tehdit ettiği dostlarımızdan Rusya’dan, İran’dan, Azerbaycan’dan, Katar’dan ucuz enerji buluruz. Türkiye’nin ucuz enerji bulması NATO’dan çıkması ile mümkün.

NATO’dan çıkmak bağımsız, üreten Türkiye’nin birinci şartıdır. Brüksel’den, Washington’dan gelen emirlerle, kanunlarla yönetilen Türkiye’nin sonuna geldik. 2015 yılından beri yaşadığımız olay zaten Türkiye’nin NATO’dan kurtulması sürecidir. Türkiye 15-16 Temmuz gecesi NATO’nun Türk Ordusu ve Türk Yargısı içine yerleştirdiği örgütlenmeyi ezdi. NATO generalleri o gece perişan edildi. Bugün Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.

Türk milletinin, kamuoyunun NATO’ya karşı seferberliği için Vatan Partisi olarak NATO’dan çıkalım kampanyasını başlatıyoruz. NATO’dan çıkalım başı dik yaşayalım, NATO’dan çıkalım Eşref Bitlislerimiz katledilmesin, NATO’dan çıkalım Madımak’ta aydınlarımız yakılmasın, NATO’dan çıkalım Başbağlar’da köylülerimiz kurşuna dizilmesin. NATO’dan çıkalım Türkiye darbe ve cinayetlerle boğuşmaktan kurtulsun ve huzur, barış içinde yaşayalım, ekonomimizi geliştirelim. Asya’daki bağımsız öncü konumumuza yerleşelim. Bu nedenle Vatan Partisi olarak NATO’dan Çıkalım Kampanyası'nı başlatıyoruz. Merkez Karar Kurulumuz 'NATO’dan Çıkalım' kararını aldı. NATO’dan çıkmak bizim esas stratejik hedefimizdir.

Hükümet NATO’dan çıkma cesaretine sahip değil. Önümüzde birkaç yıl sürecek İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınması süreci var. NATO’ya katılmak sekiz aşamadan oluşuyor. Bu sekiz aşamanın daha iki aşaması bitmiş durumda. Bu konu TBMM’nin de gündemine gelecek. Dolayısıyla Vatan Partisi bu süreci sıkı bir şekilde takip edecek.

Türkiye’yi yönetecek partiyiz. Üreticilerin milli hükümetini kuracak partiyiz. Dolayısıyla üreticilerin milli hükümeti politikalarının uygulanmasına bugünden başlamış durumdayız. Suriye gezimiz, Rusya devleti ile ilişkilerimiz, Çin Halk Cumhuriyeti ile görüşmelerimiz bunun parçasıdır.

ABD önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı devirip Atlantik tayfasını iktidara getirerek Türkiye’yi teslim almayı hedefliyor. NATO Haziran’a kadar Tayyip Erdoğan’ı idare etmeye, oyalamaya ve zaaflara uğratmaya çalışıyor. Türkiye’nin vereceği cevap bugünden itibaren NATO’ya karşı kararlı bir siyaset izlemek ve Rusya, Çin, İran, Irak, Suriye ve Suudi Arabistan’a kadar bütün bu ülkelerle iyi ilişkiler kurmaktır. NATO’dan çıkmak Türkiye için bağımsız karar verme sürecine girmektir. Dolayısıyla ekonomimizi ayağa kaldırmaktır. 1980’de dünya ekonomisi ile bütünleşme denen, Türkiye’yi borca batıran ekonomik programa kesinlikle son vermek, bağımsızlığımızı sağlamak ve terörü bitirmek için NATO’dan çıkmak şarttır.

www.natodancikalim.com internet sitemizi açmış bulunmaktayız tüm halkımızı imza vermeye davet ediyoruz. İl ve ilçe meydanlarında masalar açacağız, imzalar toplayacağız, mitingler ve yürüyüşler yapacağız, afişler asacağız ve bütün halkımızı NATO’dan Çıkalım Kampanyası'na katacağız. Bu kampanyalarımızı aynı zamanda Vatan Partisi’ne üye yapma kampanyası olarak da yürütüyoruz. Vatan Partisi’ne büyük bir ilgi var ve bu ilgiyi örgütsel kuvvete dönüştürme kararındayız.”