HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği, Keşan Satranç ve Zeka Oyunları Eğitim Merkezi Derneği işbirliğinde düzenlenen Keşan Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Turnuva Minikler (2010-2009-2008 Doğumlu Sporcular), Küçükler (2007-2006-2005 Doğumlu Sporcular), Yıldızlar (2004 ve öncesi doğumlu sporcular) kategorilerinde gerçekleştirildi. 

150 başvuru sonrası 122 kaydın yapıldığı turnuvada hakem olarak Derya Özkan (Başhekim), Rıdvan Bilgin, Mustafa Çakır, Mustafa Alcan, Ayşe Hümeyra Gülnar Deniz görev aldı.

Turnuvanın saat 10.00 sıralarında başlayan açılışına; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve Mücahit Erdoğan, sporcular ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Özcan, tüm katılımcılara başarılar diledikten sonra şunları söyledi: “12-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında bu yıl 16.’sını yapmayı planladığımız Uluslararası Satranç Turnuvamızın öncesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği satranç turnuvasında birlikteyiz. Şimdiden Ağustos’taki turnuvamıza herkesi davet ediyoruz. Satranç hilesi olmayan tek oyun. 2 kişinin sabrına ve dikkatine bağlı bir zeka oyunu. Yaşı ve kilosu yok.  Satranç hayat gibidir. Bir sonraki hamlenizin ne olacağını düşünmezseniz oyunu kaybedersiniz. Rakibinizin hamlesinden ne yapmak istediğini anlamazsınız yine oyunu kaybedersiniz. Bu da hayattaki ilişkilere çok benzer bir durumdur. 15. yılımdayım belediye başkanlığımın. Keşan Belediyesi olarak satranç sporuna büyük önem verdik. Bu büyük önem sonrası üniversite giriş sınavlarında hatırı sayılır bölüm ve üniversitelere yerleşen öğrencilerin sayısının arttığını gözlemliyoruz. Bunda satrancın da payının büyük olduğuna inanıyorum. Turnuvalarımız devam edecek. Herkesin Ramazan Ayı’nı da tebrik ediyorum. Nice Ramazanlara ermek dileğiyle.” dedi.     

Özcan daha sonra turnuvanın açılış hamlesini yaptı ve bir süre müsabakaları izledi.

Satranç turnuvasının ödül töreni ise yine aynı gün, aynı yerde saat 17.00 sıralarında başlayan törenle gerçekleştirildi.

Ödüller; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Mücahit Erdoğan ve Satranç Federasyon Keşan Temsilcisi Rıdvan Bilgin tarafından verildi.

Turnuvada derece alan sporcular, kategorileri ve ödülleri şöyle:

MİNİK ERKEKLER

  1. Metehan Gürer
  2. Abdullah Ata Çelikkut
  3. Efe İlkutlu
  4. Mustafa Kireç
  5. Arda Bodur

MİNİK KIZLAR

  1. Sıla Ayyıldız
  2. Duru Tokmak
  3. Nida Gezer
  4. Nilay Şükrüoğlu
  5. Arda Bodur

MİNİKLER PARA ÖDÜLÜ

  1. Metehan Gürer
  2. Abdullah Ata Çelkut
  3. Efe İlkutlu
  4. Mustafa Kireç
  5. Arda Bodur

Minikler Branşı’nın madalyaları  Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından verildi.

Aktan, tören öncesi yaptığı konuşmada turnuvaya gösterilen ilginin büyük olduğunu belirterek “Katılan tüm sporculara, ailelere ve hakemlere teşekkür ediyorum “ dedi.

KÜÇÜK ERKEKLER

  1. Furkan Sel
  2. Recep Kaan Kılıç
  3. Emirhan Çalen
  4. İbrahim Baran Yıldız
  5. Ahmet Görmez

KÜÇÜK KIZLAR

  1. Betül Öncül
  2. Minel Bozkurt
  3. Rüya Balyemez
  4. Zehra Ceren Samuk
  5. Ecem Engin

KÜÇÜKLER PARA ÖDÜLÜ 

  1. Furkan Sel
  2. Recep Kaan Kılıç
  3. Emirhan Çalen
  4. İbrahim Baran Yıldız
  5. Ahmet Görmez

Bu branşta da madalyaları Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Mücahit Erdoğan verdi.

 YILDIZ ERKEKLER

  1. Mehmet Metin
  2. Hüseyin Çakır
  3. Salih Kağan Yaşar
  4. Zafer Berke Dalkıran
  5. Yakup Can Kılıç

    YILDIZ KIZLAR

  1. Merve Ceylan
  2. Sevgi Serezli
  3. Günce Çelik
  4. Asya Şükrüye Güner
  5. Selenay Koç

       YILDIZLAR PARA 

  1. Mehmet Metin
  2. Hüseyin Çakır
  3. Salih Kağan Yaşar
  4. Merve Ceylan
  5. Sevgi Serezli

Bu branşta da madalyalar Satranç Federasyonu Keşan temsilcisi Rıdvan Bilgin tarafından verildi.