1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü’nün dayanışma yemeği 15 Nisan 2016 Cuma Akşamı Teras Düğün Salonu’nda yapıldı. Kazandığı birçok kupanın sonrasında 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü sporcuları, sporcu aileleri ve takıma destek verenlerle düzenlenen yemekle tekrar bir araya geldi. Düzenlenen dayanışma yemeğine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mahir Sağlık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, il genel meclisinin bazı üyeleri, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 1923 Keşan GSK Başkanı Turgay Balcı ve yönetimi, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü Başkanı Turgay Balcı şunları söyledi: “Bugün 1923 Keşan GSK olarak gurur gecemizi yaşıyoruz. Kurucu başkanımız Raşit Değirmenci önderliğinde kurulan kulübümüz 1 yıl gibi kısa bir sürede çok iyi yerlere geldi. Bu yolda belediye başkanımızın bizlere büyük desteği oldu. Kendisi bizlere alt yapıya yönelmemizi söylemişti. Biz de başkanımızı dinleyerek 21 Aralık’ta alt yapı faaliyetlerine başladık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de bize büyük destekleri oldu. 2001-2007 arası doğumlu çocuklarımızla alt yapı çalışmalarımız sürdürüyoruz. Alt yapımızın sayesinde federasyona bir video göndererek bölgesel ligin Keşan’da düzenlenmesini sağladık. Kendi düzenlediğimiz turnuvada şampiyonluğu yaşadık. Sonrasında Tekirdağ’da turnuvaya katıldık. 1923 Keşan GSK olarak destek verilirse artık profesyonel liglerde olmak istiyoruz. Yemeğe katılan herkese teşekkür ediyorum.”

OYUNCU YETİŞTİRMEK GEREKİYOR

Balcı konuşmasının ardından kulübün başarısında emeği olanları tek tek sahneye davet etti. Daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da söz aldı. Özcan, “Başarılarından dolayı evlatlarımı kutluyorum. Zamanında voleybolda 2. liglere kadar çıktık. Keşan’da tesisimiz var. Spor kulüpleri artık antrenman yapmak için tesislere para vermiyorlar. Hedefimizi yukarıya çıkardığımız sürece Keşanlı çocuklarımız geri planda kalıyor. Kulüpler sürekli transfer yapıyor. Yükseliyorlar sonra geri düşüyorlar. 2. ve 3. ligde durmak kolay değil. En büyük ağırlık belediyenin sırtında. En yakın deplasman 5 bin TL’ye mal oluyor. Kulüpler esnafların kapısını çok aşındırdı. Transfer yaparak bu işler olmaz. Oyuncu yetiştirmek gerekiyor. Yaygın spor yapmayı hedef olarak seçmeliyiz. 70 bine yakın nüfusumuz var. Kendi içimizden oyuncular çıkarmamız lazım. Oyuncu yetiştirip bir üst seviyelere göndermeyi hedeflemeliyiz. Benim dediğimi ilk yapan kulüp sizsiniz. Örnek bir çalışma yapıyorsunuz. Öncesinde diğer yöntemler denendi olmadı. En iyi yöntem alt yapıdan oyuncu yetiştirmek. Taşıma su ile değirmen dönmez. Keşan’da spor yapmak için bir sürü tesisimiz var. Sporcu kızlarımız elimi öpmeye gelince çok gururlandı. Bir sürü kızım, torunum oldu. Bu kulüplere evlatlarını emanet eden kadınlarımızı da tebrik ediyorum. Sizleri daha iyi yerlerde görmek istiyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

BÖYLE OLUŞUMLARA DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ

Son olarak konuşan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Öncesinde birçok defa spor kulüplerinin yemeklerine katıldım ancak burada başka bir ruh var heyecan var. Spora hanım eli değmiş. Spora hanım elinin değmesi sporu disipline edip başarıya götürmüş. Sporun birleştirici yönü vardır. Keşan’da yaşadığımız sürece birlik olup böyle oluşumlara destek vermek zorundayız. Geleceğe en güzel mirasın çocukların eğitimi ve gelişimi olduğunu unutmamalıyız. 1923 Keşan GSK’nın başarıları benim beklentilerimin üstünde çıktı. Bunca birlik beraberlik varken başarı nasıl gelmesin. Bizler bu kulübün daha fazla arkasında durur isek bu kulüp daha iyi yerlere gelecektir. Buna inancım tamdır. Bu oluşumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İş camiasını da spora daha fazla desteğe davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kulübe katkı amacıyla voleybol topu ve kulüp formaları açık arttırma usulü satıldı. Katılımcılar açık arttırmaya büyük ilgi gösterdi. Açık arttırmanın ardından eğlenceye geçildi. Başarılı biz sezonu geride bırakan sporcular çalan müzik eşliğinde gece boyunca doyasıya eğlendi.