SONGÜL KONAR

Saat 13.30 sıralarında başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne ASKF Başkan Vekili Emre Alp, Başkan Yardımcısı Çağrı Muştu, Eğitim Sekreteri Muzaffer Yıldırım, Genel Sekreter Yılmaz Eygül, Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Aykız, Müdür Lütfü Özköse, Keşan İdman Yurdu Spor Başkanı Taner Karatepe ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan'daki diğer spor kulüplerinin başkanları katıldı. 

Edirne ASKF ve Edirne Futbol İl Temsilciliği'nin yaptığı toplantılarda, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında durdurulan amatör liglerde mücadele eden takımlar ile ilgili aldığı tavsiye kararının onaylanmasıyla, Edirne 1. Amatör Lig'de mücadele ederken, 2020-2021 Sezonu'nda Süper Amatör Lig'e çıkmaya hak kazanan 4 takımdan biri olan Keşan İdman Yurdu Spor'a kupası teslim edildi.

KARATEPE:  “BAŞKANIMIZ YANIMIZDA OLDUĞU SÜRECE KEŞAN'DA 2-3 TAKIM BAL'DA OYNAR”

Kupanın teslim edilmesinin ardından konuşan Karatepe, "Bugün bir gurur yaşıyoruz. 2. yılımızda 2. kupamızı Keşan'a getirdik. Bu başarıda emeği büyük olan yöneticilerimize teşekkür ederim. 2 yıldır ara vermeden benimle birlikte bu yolda başarı için yürüdüler. Yeni arkadaşlar da yönetime katılmak için bize haber gönderiyorlar. Belediye Başkanımız da her zaman yanımızda oldu. Başkanımız yanımızda olduğu sürece Keşan'da 2-3 takım BAL'da oynar. Bunu başaracak potansiyelimiz var. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

HELVACIOĞLU: “DÜNYA FUTBOLU KONUŞUYOR”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, Keşan İdman Yurdu Spor'un başarısını, kupa ile taçlandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Futbolun siyaseti, dili, ırkı olmaz. Dünya futbolu konuşuyor. Çok kıymetli bir spor dalı. Kulübümüzü kutluyor, başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Gelecek yılda size layık tesisleri olacağını müjdeliyorum. Keşan'ı spor tesisleri anlamında daha da ileri taşıyacağımızı bilin" diye konuştu. 

ALP: “İNŞALLAH GELECEK SEZON KUPALARI SAHADA VEREBİLİRİZ”

Toplantının son bölümünde söz alan Emre Alp, 4 takımın bir üst lige yükselme süreci ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, şunları söyledi; "Aldığımız kararın diğer illerde uygulandığını da gördük. Keşan İdman Yurdu Spor ve tüm takımlara şimdiden başarılar dilerim. Böyle bir kupayı yeşil sahalarda, spora gönül veren herkesin katılımıyla vermek isterdik. Ancak inşallah gelecek sezon kupaları sahada verebiliriz." 

Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Öte yandan, Keşan İdman Yurdu Spor ile birlikte bir üst lige yükselen diğer 3 takım şu şekilde; Kazanova Spor, Karaağaç Arda Spor, Yeni Karpuzlu Spor.