Sonay CAN

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta mücadele eden Haliç Üniversitesi Halide Edip Adıvarspor’un kadrosunda yer alan Ziya Dereli, Keşanspor’a karşı başarılı bir oyun sergiledi.

1986 yılında Keşan’da doğan ve memur bir ailenin çocuğu olan Dereli, futbola 2000 yılında Kocaeli Bölgesi’nde başladı. Yenikandıraspor formasıyla yeşil sahalara merhaba biyen Ziya Dereli, ardınan bir başka Kandıra takımı Kandıra Gençler Birliği’ne transfer oldu. 2003 yılında Küçükçekmecespor’la anlaşan Dereli, 3. Lig’e yükselme başarısı gösteren takımda yer aldı ve kendisi de profesyonelliğe adım attı. 2006 yılına kadar Küçükçekmecespor’da top koşturan Ziya Dereli, askerliğini yaptıktan sonra 2008 yılında yine postallarını çıkarıp yeniden kramponlu ayakkabılarını giydi. 2008 – 2010 yılları arasında Yenibosnaspor’da, 2010-2012 yılları arasında da Halide Edip Adıvarspor’un formasını terleten Dereli, ardından geçen yılın ilk yarısında Esenler Yavuz Selimspor, ikinci yarısında ise Bayrampaşa Tunaspor kadrolarında yer aldıktan sonra yeniden İstanbul Halide Edip Adıvarspor’a döndü.

Keşanspor’la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten başarılı futbolcu, ilk yarı sonunda yaşanılan antrenör değişikliği ve bazı futbolcuların takımdan ayrılmasıyla zor günler yaşayan Keşanspor’un olumsuz etkilendiğini ancak, genç oyunculardan oluşan yeni kadroyu başarılı bulduğunu ifade etti. Keşanspor karşısında duygusal anlar yaşadığını, ancak gönlünün Keşanspor’dan yana olmasına karşılık, Halide Edip Adıvarspor’un başarısı için çalıştığını da kaydeden Ziya Dereli, Keşanlı olduğu için 22 numaralı formayı son 5 yıldır giydiğini sözlerine ekledi.