Türkiye’nin Başpehlivanı Ali Gürbüz dopingli çıktı 

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3 yıl üst üste başpehlivan olan Ali Gürbüz, dopingli çıktı. 
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türkiye’nin Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün Kırkpınar’da kazandığı altın kemerin geri alınacağını açıkladı. Ali Gürbüz’le finalde karşılaşan İsmail Balaban’ın doping testinden geçmesi durumunda altın kemerin Balaban’a verileceğini açıklayan Başkan Sedefçi, tarihte, bu güne kadar Kırkpınar’da dopingli pehlivana rastlanmadığını ve bu yaşananların üzücü olduğunu dile getirdi.
Sedefçi, doping olaylarından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Sabah aldığımız habere göre Ali Gürbüz kardeşimizden alınan kan numunesinde doping tespitinin yapıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Başpehlivanlardan ikinci ve üçüncü pehlivanın doping sonuçlarının gelmediğini öğrendim. Onların da sonuçlarını bekliyoruz. Eğer onlarda doping çıkmaz ise Ali Gürbüz’ün ödülü olan altın kemer ikinciye verilecek. Altın kemerin belediyemize geri iadesi sağlanacak. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde doping çıkması beni üzdü. Ali Gürbüzle beraber 8 pehlivan’ın dopingli olduğunu öğrenmiş olduk. Bunlardan Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Süleyman Aykırı’nın dopingli olduğunu öğrendik.” dedi.
BAŞALTI GÜREŞLERİNDE 1. VE 2. DOPİNGLİ
Başaltı Güreşleri’nde de doping yapıldığını öğrendiklerini aktaran Sedefçi, “Yine üzülerek söylüyorum, başaltında güreşen güreşçilerden dereceye girerek, birinci ve ikinci olanın da dopingli olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu sonuçlara göre doping yapanların ödülleri geri alınarak alttaki pehlivanlara verilecek” şeklinde konuştu.
“20 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIM”
Tüm güreşçilerin mertçe güreşmesi gerektiğini vurgulayan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Benim üzüldüğün konu Türklüğün yiğitliğinin sergilendiği Kırkpınar’da doping yaşanması. 20 yıllık belediye başkanlığımda ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kalmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Oradaki güreşçilerin tamamının, delikanlıca, yiğitçe, mertçe, emeğe saygılı olarak, güreşmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“AHLI KEMER”
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bir söylenti vardır halkın arasında. Kemerin son sahibi Ahmet Taşçı da bunu der, ‘bu kemer ahlı kemer’, ‘bu kemerde benim hakkımı yediler’ der. ‘Bu kemer kolay kolay kazılmaz’ diye söyler. Çok enteresan bir şey gerçekten kemer gitti ve geri geldi. Ahlı mı değil mi ben bilemem Allah bilir.” (İHA)