Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Amatör Spor Haftası” dün Keşan’da yapılan çeşitli spor müsabakalarıyla başladı.

13 - 19 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe

Müdürlüğü,  17 Ekim 2014 Cuma günü ilçemizdeki tüm spor kulüplerinin katılacağı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek bir yürüyüş düzenleyecek.

KORTEJ YARIN 11.00 DE

Saat 11.00’de başlayacak yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Törenin ardından korteje katılan kulüplere Keşan Kaymakamlığı tarafından çeşitli spor malzemeleri dağıtılacak.

Keşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen,  Amatör Spor Haftası’nın başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl 13-19 Ekim tarihlerini Amatör Spor Haftası olarak açıkladığını kaydederek, “Bu hafta içinde daha çok gencimizi spora kazandırmak için hatta veteranları da sporun içine çekebilmek için çeşitli spor müsabakaları düzenliyoruz.” dedi.

İLK GÜN 3 MÜSABAKA YAPILDI

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında dün Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saat 11.00’de Keşan Fen Lisesi ile Keşan Anadolu Lisesi Erkek Basketbol takımları ile saat 13.30’da yine aynı statta Keşan Yıldızı Voleybol takımı gösteri maçı düzenlendi.  Ayrıca saat 16.00’da Keşan Belediyesi Yeni Mahalle Semt Sahası’nda Keşan İdmanyurdu U13, Keşanspor U13 takımları arasında futbol karşılaşması oynandı. Dostluk müsabakası şeklinde gerçekleşen karşılaşmaların ardından tüm takımlara Vedat Çimen tarafından birer kupa verildi.

BUGÜN TAEKWONDO MÜSABAKALARI YAPILACAK

Amatör Spor Haftası etkinlikleri bugün Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek Taekwondo turnuvası ile devam edecek. Keşan’daki tüm takım sporcularının katılmaları beklenen turnuva saat 14.00’te başlayacak.