Hayrettin Yıldız, sözleşmesini haberi olmadan feseden yönetime ateş püskürdü

Geçen sezon Anafartalarspor’un başındaki isim olan ve bu sezon için kendisiyle anlaşma imzalanmasına rağmen, bu anlaşması yönetimce tek taraflı olarak fesedilen Hayrettin Yıldız, dün yazılı bir açıklama yaparak tepkisini ortaya koydu.

NİYE ANLAŞMA İMZALADIK?

Açıklamasının  başında, altyapısından yetişen gençler ile mücadele ettikleri Edirne Süper Amatör Lig’de Anafartalarspor’u başarı ile temsil ettiklerini ifade eden ve yönetim ile önümüzdeki yıl için de anlaşıp sezon hazırlıklarına başladıkları sırada böyle bir gelişme yaşandığını belirten Yıldız, önce Anafartalarspor’un kendine has bir özelliğinden söz ederek şunları söyledi:  “A takım dışında altyapısında 6 kategoride mücadele edebilecek yaklaşık 200 genç futbolcusu bulunan ve bu altyapıdan gelen gençlerle mücadele edip başarılı sonuçlar alan kulübümüz ligin en genç ve en sevilen takımı unvanına sahiptir.”

Yönetimin kendisiyle görüşüp vardığı anlaşmanın arkasında durmadığını ifade ederek sözlerini sürdüren Yıldız, şöyle konuştuDaha birkaç gün önce “Gelecek sezon için başarılı hocamız Hayrettin Yıldız ile devam kararı aldık. Anafartalarspor camiasına hayırlı olsun. Hocamızla beklediğimiz şampiyonluğu kucaklayacağımıza inanıyoruz.” açıklaması yapan yönetim, önceki gün itibarı ile Serkan Bayraktar ile anlaşmış bulunmaktadır.  Camiamıza hayırlı uğurlu olsun diye yeni bir açıklama yapmıştır. Serkan hoca benim değer verdiğim, saygı duyduğum bir meslektaşımdır.”

 YÖNETİCİLİK CİDDİYET İSTER

Yönetimin kendisine vefasızlık yaptığını da kaydeden Yıldız, Yıllarca Anafartalarspor’da futbol oynamış, kaptanlığını yapmış, Anafartalarspor forması altında “yılın futbolcusu” seçilmiş, hiçbir karşılık beklemeden hocalığını üstlenmiş, kulübüne Edirne Süper Amatör Lig üçüncülüğü ve U 19 Edirne İl Şampiyonluğu kazandırmış biri olarak tarafıma hiçbir bilgi verilmeden  yapılan bu açıklamalar beni çok üzmüştür.  Yönetim kurulumuzun emeğe saygı göstermesini beklerdim.  Ben bazıları gibi bir sezonluk değil bir ömürlük Anafartalarsporluyum. Nankörlük zayıf insanların işidir. Maalesef yönetim kurulumuz etik davranmamıştır. Yöneticilik ciddiyet ister” dedi.

ADLARINI KAYPAK İNSANLAR OLARAK YAZDIRDILAR

Emeğin bu kadar kolay harcanmaması gerektiğini kaydeden Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hayatının hiçbir döneminde sosyal bir olay içinde yer almamış insanların, ilk kez katıldıkları böyle sosyal etkinliklerde acemilikleri ve hataları olabilir. Ama seviyesizlik, düzeysizlik, vefasızlık, saygısızlık ve bencillik asla iyi niyetli hata olarak kabul edilmez. Emek veren insanlar bu kadar kolay harcanmamalıdır.  Mühür bende, padişah benim havasında yöneticilik olmaz. Olursa eşeğe ederinden fazla değer verdik, kendini yarış atı zannetti konumuna düşersiniz. Anafartalarspor büyük bir camiadır. Bugüne kadar onlarca yönetici gelip geçmiştir. Hepsi saygı ve sevgiyle anılmaktadır. Ne yazık ki mevcut yönetici arkadaşlarımız verdikleri sözlerin arkasında durmayan kaypak insanlar olarak Anafartalarspor tarihine adlarını yazdırmış bulunmaktadırlar. Hazır parayla bonkör, emek verenler nankör olarak anılacaklardır. Anlaşılan o ki parasız olunca Hayrettin hoca, para ile olunca herkes hoca mantığı ile hareket etmişlerdir. İnsanların yüzsüzlüğüne insan maskesi yakışmaz. Takdiri spor kamuoyuna bırakarak kulübümle gönül bağım dışında hiçbir ilişiğim kalmadığını belirtirim.”