Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün Keşan Belediyesi'nin kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri kapsamında bu yıl 12.sini gerçekleştirdiği uluslararası satranç turnuvasını ziyaret etti.

Saat 14.00 sıralarında turnuvanın gerçekleştirildiği Keşan Belediyesi Kapalı Spor Salonu'na Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile gelen Başkan Özcan, turnuva hakkında başta turnuva başhakemi Fatma Yılmaz olmak üzere hakemlerden bilgi aldı.

18-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplamda 18.500 TL ödül verilecek satranç turnuvasının Keşan Belediyesi'nin geleneksel hale gelen organizasyonlarından biri olduğunu belirten Özcan, “Satranç aynı hayata benzer bir spor branşı, satranç tahtasında birkaç hamle sonrasını düşünmek ve hesaplamakla; gerçek hayatta, gelecekte yaşanacakları önceden kestirmek ve ona göre hamleler yapmak aynı paralelde durumlar. Biz geleceğimiz olan çocuklara; düşünmeyi, sabrı, sorgulamayı, geleceği şekillendirmek için şimdiden adımlar atmayı bu tip organizasyonlarda öğretmek istiyoruz. Üst düzey sporcularla Keşanlı sporseverleri aynı organizasyonlarda buluşturmak bizleri çok mutlu ediyor. Turnuvaya ilginin her geçen yıl artması bizleri memnun ediyor. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum. Turnuvanın zevkli maçlara sahne olmasını diliyorum.” dedi.

Mehmet Özcan, ödül töreninin 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü gerçekleştirileceğini ve saat 16.00’da başlayacağını belirtti.