HABER MERKEZİ

Sezonu yarıladıklarını belirten Çevikel, “Hava şartları da çok sıcak gittiği için özellikle ördek, kaz avları sezon açılmış olmasına rağmen henüz başlamadı. Tavşan avı, keklik ve bıldırcın avları devam ediyor. Aldığımız haberlere göre ördek avı yavaş yavaş hareketlenmeye başlamış. Özellikle deniz kenarlarında dışarıdan gelen yabancı avcılarla ilgili de bizlere önemli şikâyetler geliyor. Bunlarla ilgili de Milli Parklarla görevli arkadaşlarımız denetimlerini sıklaştırmış vaziyetteler.” dedi.

“ÇİL KEKLİKLER DOĞAYA UYUM SAĞLADI”

Yaz sonundan doğaya salınan çil kekliklerle ilgili de konuşan Hakan Çevikel, “Kılıçköy’e yaz sonunda 500 tane civarında çil keklikler salınmıştı. Özellikle bazı çiftlerin farklı bölgelerde görüldüğü yönünde olumlu haberler alıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Çil kekliklerin doğaya adaptasyonun geç olacağı hatta olamayacağı yönünde endişelerimiz vardı. Ama şu aşamada görüyoruz ki özellikle Kılıçköy civarında Askeri Yasak Bölgenin Sahası içinde kendilerine korunacak alanlar bulmuşlar ve doğaya uyum sağlamaya devam ediyorlar.”  ifadelerini kullandı.

“CANLI MÜHRE VE GECE AVCILIĞI YAPAN ARKADAŞLARIMIZIN ARAMIZDA YERİ OLAMAZ”

Avcılara limitler konusunda uyarılarda bulunan Hakan Çevikel, avcılığın bir katliam olmadığının altını çizerek,  şunları söyledi: “Avcılığın bir katliam haline getirilmemesi gerektiğini savunanlardanız. Bu konudaki tavrımızda çok katıdır. Kesinlikle tarafımıza ulaşan her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Özelikle yasak güme avcılığı, canlı mühre ile avcılık, gece avcılığı ve ışıkla avcılık karşı olduğumuz avlanma yöntemleridir. Görenlerin bizlere ve kolluk kuvvetlerine derhal ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Yakalananların da en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü ben bunlara avcı demiyorum. Canlı mühre ve gece avcılığı yapan arkadaşlarımızın aramızda yeri olamaz. Bunlarla ilgili daha önce de işlem yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.”

Son olarak; avcılık kurslarının devam ettiğini dile getiren Çevikel,  yeni dönemde bir kurs açtıklarını ve kurslara katılmak isteyenlerin Keşan Avcılar Derneği’ne müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.