Keşan Gençlik ve Spor Kulübü yönetimince, dün düzenlenen basın toplantısında, 3-2 kazanılan Kırklareli Fen Bilimleri Koleji maçının 3. setinde yapılan sayı hatası nedeniyle gerekli girişimlerin başlatıldığı dile getirilirken, kulübe yardım yapmayan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eleştirildi.

DEĞİRMENCİ: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Saat 13.00 sıralarında başlayan basın toplantısına, Başkan Raşit Değirmenci, Başkan Yardımcısı Turgay Balcı, Basın Sözcüsü Harun Akkaya ve Alt Yapı Sorumlusu Tayfun Pekişçi katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı Değirmenci yaptı. Geçtiğimiz pazar günü oynanan Kırklareli Fen Bilimleri Koleji deplasmanında 3-2 kazandıkları karşılaşma nedeniyle sevinçli olduklarını dile getiren Değirmenci, karşılaşmanın 3. setinin başında 2-0 önde giderken rakibin 1 sayı aldığını, ancak bu sayının skor tabelasına 2 sayı olarak yansıtıldığını söyledi. 2-0 önde götürdükleri maçta, rakibin tek sayı almasına rağmen skorun 2-2 yapıldığını belirten Raşit Değirmenci, bu durum nedeniyle yasal haklarını arayacaklarını ifade ederek, deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara ve tüm yöneticilere teşekkür etti.

AKKAYA: TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA GİDEMEZSEK KEŞAN’A AYIP EDERİZ

Basın toplantısı, Akkaya’nın söz almasıyla devam etti. Akkaya da öncelikle, Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar Ligi’nde karşılaştıkları Kırklareli Fen Bilimleri Koleji maçını kazandıkları için sevinçli olduklarını dile getirerek sözlerine başladı. Karşılaşmanın 3. setinde, 2-0 öndeyken, takım kaptanı Canan’ın kullandığı servis atışının dışarı çıkması nedeniyle rakibe 1 sayı yazılması gerekirken, 2 sayı birden yazıldığını vurgulayan Harun Akkaya, “Maçın görüntülerini önceki gün izlediğimizde, yapılan hatayı bariz bir şekilde gördük. Federasyon ve MHK ile gerekli görüşmeleri yaptık. İtirazımızı, görüntüler ile birlikte bugün (dün) yapacağız. Karşılaşmada pozisyon hatası ile ilgili bir durum olursa, 3. set bizim lehimize sonuçlanır diye tahmin ediyorum. İtirazımız netleştiği zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi. Akkaya, sözlerinin devamında, takıma kamp konusunda yardımcı olan Mustafa İşçimen’e, ulaşımlarında yardımcı olan Mecidiye Belediyesi’ne, Özen Et Restaurant’a ve başka dayanakları olmayan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkür ettiklerini söyledi. Harun Akkaya, 10 Mart 2013 Pazar günü oynanacak Edirne Gençlik Spor karşılaşmasının Keşan Gençlik ve Spor Kulübü olarak son derece önemli bir maç olduğuna dikkat çekerek, takımın Türkiye Şampiyonası’na gidememesi halinde Keşan’a ayıp etmiş olacaklarını dile getirdi.

KEŞANSPOR NERENİN TAKIMI?

Akkaya, Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyaret ettiklerini hatırlatarak, daha sonra Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ı ziyaret ettikleri sırada, Keşan Gençlik ve Spor Kulübü’ne maddi anlamda yardım istediklerini söyledi. Fakat Ocak’ın, kendilerine, maddi yardım yapamadıklarını söylediğini ifade eden Harun Akkaya, “Ne tesadüftür ki internetteyken ETV’de bir röportaja rastladım. Bu röportajda, Edirne Genlik Spor Kulübü Antrenörü Nihat Sarıkaya, ‘İl Spor Müdürümüze, yaptığı maddi ve manevi yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim’ diyor. Keşan Gençlik ve Spor Kulübü, Edirne’nin mi, Tekirdağ’ın mı yoksa Bulgaristan’ın takımı mı? Böyle bir ayrım varsa, biz bu takımı İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’ne devredelim.” diyerek, Spor İl Müdürlüğü’ne sitem etti.

PEKİŞÇİ: MAÇ OYNAMADAN ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Basın toplantısı, Alt Yapı Sorumlusu Tayfun Pekişçi’in söz almasıyla devam etti. Küçük Kızlar Takımı’nın tüm sezon boyunca çalıştığını, ancak şimdiye kadar sadece 2 maç oynadıklarını ve bu maçları da deplasmanda oynadıklarını dile getiren Pekişçi, “Keşan’a bir tane bile Edirne takımı gelmeyecekse bu çocuklar maç oynayacaklar diye ümitlenmesin. Biz bu hafta maç oynayarak şampiyon olmak istiyoruz. Çocuklarımız emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Fakat, maalesef maç oynamadan şampiyon olacağız. Bu çocuklar da maç oynasın.” dedi.

PAZAR GÜNÜ KEŞAN’DA VOLEYBOL ŞÖLENİ YAŞANACAK

Son olarak söz alan Turgay Balcı, bazı Edirne Küçük Kızlar takımlarının, Keşan’a gelmeden önce “Maçı erken bir saate almazsanız, maça gelmiyoruz” dediklerini belirterek, Küçük Kızlar’ın maç oynamaları gerektiğini, maç oynayarak yetişip voleybolun geleceği olacaklarını söyledi. 10 Mart 2013 Pazar günü Keşan’da oynanacak olan maçın son derece önemli bir maç olduğuna vurgu yapan Turgay Balcı, sözlerini şöyle tamamladı; “Daha önce Edirne’de bize karşı yapılan olaylar oldu. Fakat biz bunlara aynı şekilde karşılık vermeyeceğiz. Biz sahadaki mücadelemizle bu olaylara karşılık vereceğiz. Pazar günkü maç adeta bir voleybol şölenine dönüşecek. Maçtan önce konser vermeyi planlıyoruz. Bu maçtan galip çıkmamız halinde Türkiye Şampiyonası için büyük avantaj yakalayacağız. Bu nedenle taraftarlarımızın özellikle bu maçta yanımızda olmalarını istiyoruz. Ayrıca, Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Kabakçılı, bizi Kırklareli’de karşıladı. Kendisine, bizlere verdiği destek ve ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.”