HABER MERKEZİ

Kutlama ve yemek için bir araya gelen, küçük sürprizlerle coşkulu bir şekilde ve canlı müzik eşliğinde sevginin, sevmenin sembolize edildiği bu günde DOÇEK Ailesi, geç saate kadar eğlenceli bir akşam geçirdi.

Pazar günü de 70 kişinin katıldığı yürüyüş sabah saatlerinde Çamlıca Köyü'nden başladı. Ekip yürüyüş öncesinde geleneksel Bocuk Gecesi'nin yaşandığı Çamlıca'da yer alan Kültür Müzesini ziyaret etti. Müzenin kapılarını DOÇEK'liler için açan Çamlıca Muhtarlığı ve Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği yöneticisi Tahir Demirel'e teşekkür ettiler.

Bölgede önemli bir kültür ve eko-turizm noktası olmaya aday Çamlıca ve müze gezisinin ardından bahardan kalma bir havada dere çatakları ve vadileri aşarak baharın müjdecisi sayılan çiğdem çiçeklerinin arasından Pınarköy altına kadar geldiler ve öğle kumanyalarını dere kenarında akan su sesi eşliğinde yediler. Yağan yağışlardan dolayı yer yer "Şifalı Çamur"lardan geçen doğaseverler manzarasıyla kendine hayran bırakan Mercan Göleti'ne ulaştığında burada günü fotoğraf çekimleri ile ölümsüzleştirdi. Gölet manzarası sonrası Mercan Köyüne ulaşan katılımcılar faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde tamamlayarak Keşan'a geri döndüler. DOÇEK Ailesiyle beraber hem yürüyüşlerde hem de bisiklet faaliyetlerinde etkin olan Merve Bağlar, geçen yıl aynı parkurda karla kaplı zeminde yürüdüğünü ve bu yıl da bu keyifli güzergâhın bahar havasında geçtiğini belirterek, harika bir yürüyüş gerçekleştirdiğini söyledi. Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, “Bu hafta sonu bölgemizin en güzel parkurlarını barındıran bir rotada yürüdük ve katılan herkes memnun kaldı, Çamlıca Beldesi zaten kültürel ve eko-turizm için önümüzdeki dönemlerde büyük bir cazibe merkezi olacak. Müzenin gezilmesi için bizlere kolaylık sağlayan Çamlıca Muhtarımız Arif Büyükyatıkçı'ya ve Kültür Turizm Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta yürüyüş faaliyetimiz Akhoca bölgesine olacaktır, doğayı ve doğa sporlarını seven herkesi etkinliklerimize bekleriz” dedi.