Çelebi Köyüne yapılan doğa yürüyüşünde bölgenin doğal güzelliklerinin yerinde görülmesinin yanısıra, Çanakkale Savaşlarına buradan giden 27. Alay’ın konumunun değerlendirildiğini bildiren DOÇEK yetkilileri,  “Bilindiği gibi Çanakkale Savaşlarında düşmanla ilk karşılaşan ve çatışmalara başlayan Alay olan 27. Alay Çelebi Köyünden hareketle cepheye konuşlanıyor. Savaş sonrası 57. Alay da bu bölgede liyakat nişanı alıyor.” dediler ve önümüzdeki günlerde yapılacak 57. ve 27. Alay yürüyüşlerine katılacaklarını dile getirdiler.

Öğle molasını muhtar Sadık Topal’ın evsahipliğinde Çelebi köyünde veren yürüyüşçüler, köy kahvesinde yapılan sohbet sonrası Çelebi Köyü Muhtarı nezdinde bütün Çelebi köyüne göstermiş oldukları konukseverlik nedeniyle teşekkür ederek, parkurlarını Akhoca köyünde bitirdiler.

BİSİKLET TURU

Öte yandan, aynı gün, DOÇEK’in 14 kişilik bisiklet ekibi Malkara’nın Yaylagöne ve Danişment bölgesinde pedal çevirdi. Ekip “Keşan - Küçükdoğanca - Yaylagöne - Danişment” güzergâhını kullanarak turlarını Keşan’da tamamladı.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, doğa sporlarını bölgemiz insanına tanıtmak ve sevdirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini, doğa yürüyüşü, bisiklet gibi etkinliklerin bölgemizin coğrafi yapısına uygun sporlar olduğunu, bu sporlara olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyerek, “DOÇEK faaliyetleri sürekli ve istikrarlı bir şekilde yapılıyor. Herkes bu faaliyetlere katılabilir” dedi.