Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) faaliyetlerine hem doğa yürüyüşü hem de bisiklet ile devam etti.

DOÇEK Bisikletçileri “Türkiye’de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak” projesi kapsamında Kırklareli ili, Demirköy ilçesi, Balaban köyü yakınlarında; Yıldız (Istranca) Dağlarının 925 metre yüksekliğinde bir bisiklet keşif turu gerçekleştirdiler.

Eski adı Velika olan Balaban Köyünde başlayan bisiklet keşif turu Yıldız Dağlarının karla kaplı patikalarında akşam geç saatlere kadar sürdü. Faaliyet sırasında bisikletçiler 925 metre yüksekliğe kadar çıktılar.

“Kar bize gelmezse, biz ona gideriz” deyip, baştan sona karla kaplı bir arazide gerçekleşen keşif turunda bisikletçiler karda sürüş deneyimi kazanırken, önümüzdeki günlerde yürümek üzere bir de 

doğa yürüyüş parkuru belirlediler.

 Yıldız (Istranca) Dağlarının kayın ağaçlarıyla kaplı bölgesinde gerçekleştirilen bu parkura “Karlı Kayın Ormanında” rotası adı verildi.

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ DE DEVAM ETTİ

 Bir önceki hafta sonu yakın bölgemizdeki Sazlıdere-Gökçetepe arasındaki "Gökçetepe Kalesi" parkurunda bir doğa yürüyüşü yapan DOÇEK ekibi, geçtiğimiz hafta sonu da kentimize uzak bir coğrafyada yürüdü.

 Sabah saatlerinde Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Kösedere köyü yakınlarındaki “Kösebaba” adı verilen parkurda başlayan doğa yürüyüşü, akşamüstü, domatesleriyle ünlü Kösedere köyünde tamamlandı.

Jeotermal özellikler gösteren, zakkum ağaçlarıyla kaplı ve yatak rengi sürekli değişen bir dere eşliğindeki vadide yapılan yürüyüşe katılanlar böylesi güzel bir coğrafyayı soluklamaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

Keşan DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan, İstanbul’da da yaşanan terör saldırısı nedeniyle şehit olanlara Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabırlar diledi ve ülkemizin en kısa sürede huzurlu ve güvenli bir ortama kavuşmasının en büyük dilekleri olduğunu belirtti. Özkan, Dernek faaliyetlerinin önceden planlandığı şekilde devam ettiğini, doğa sporlarını seven herkesin hem kendi bölgemizde, hem de yakın çevremizdeki faaliyetlere katılabileceğini söyledi.