Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) geçtiğimiz Pazar günü "Çamlıca-Pırnar-Mercan” güzergahında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

40 kişinin katılımıyla gerçekleşen doğa yürüyüşü sabah saatlerinde Çamlıca’da başladı. Köy içini Erdal Tavşantepe’nin anlatımlarıyla gezen yürüyüşçüler sert bir havanın eşliğinde, dere çatakları ve vadileri aşarak  Pırnar Köyü altına kadar geldiler ve öğle kumanyalarını burada yediler ve karların erimediği yerlerde kartopu oynadılar.

Yer yer kar ve buzun devirip kırdığı çam ağaçlarının arasından geçen ekibi Mercan Göleti’ne ulaşıldığında bir başka sürpriz bekliyordu.

Gölet donmuş ve üzeri kalın bir buz tabakasıyla kaplandığı gibi yağan karların etkisiyle yükselmiş ve geçiş yollarını kapamıştı, yan patikaları kullanarak göleti geçen ekip akşamüstü Mercan Köyüne ulaştı ve faaliyetlerini sorunsuz şekilde tamamladı.

Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can, bölgemizde bu yıl kış koşullarının çok sert geçtiğini, uzun süredir böyle bir kar yağmadığını belirtti. Bunun ayrıca bir keyif olduğunu kaydeden Can, aynı zamanda bu durumun sıkıntılarının da olacağını, göletlerin dolması, toprağın doyması açısından herkesin böyle bir mevsim beklediğini söyledi.

Mercan Göleti gibi diğer göletlerin de buz tutmasının iklim koşullarının sertliğine dair bir işaret olduğuna dikkat çeken Halime Can, doğa yürüyüşlerine katılmak isteyenleri önümüzdeki faaliyetlere beklediklerini ifade etti.