HABER MERKEZİ

DOÇEK Bisikletçilerinden oluşan bir ekip Tekirdağ İline bağlı Ergene İlçesi Velimeşe Muhtarlığı tarafından düzenlenen Bisiklet Şenliğine katıldı. Diğer bir DOÇEK ekibi de 58 doğasever ile birlikte Çanakkale İli, Lâpseki ilçesi Dumanlı Dağlar bölgesinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Cuma akşamı Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro salonunda Türk Halk Müziği korosu tarafından gerçekleştirilen THM konserine katılan DOÇEK üyeleri, Pazar günü ise  Velimeşe Muhtarlığı tarafından 5’incisi düzenlenen ve ana tema olarak “Bağımlılığa karşı bisiklet diyoruz, başka da bir şey demiyoruz” şeklinde belirlenen Bisiklet Şenliğinde pedal cevirdi. Şenliğe çevre il ve ilçelerden oldukça kalabalık bisikletçi katıldı.

Sabah erken saatlerde Keşan’dan hareket eden DOÇEK Yürüyüş Ekibi de Gelibolu’dan Lâpseki’ye feribotla geçtiler, sabah kahvaltılarını feribotta yapan katılımcılar, Lâpseki İlçesinde ve genellikle sisli olmasından dolayı Dumanlı Dağlar denilen bölgede yürüyüşlerine başladılar.

Adı gibi sisli ve dumanlı bir havada başlayan yürüyüş, bir süre sonra sisin dağılması ve ortalığın açılmasıyla tatlı bir bahar havasında devam etti. Çiçekler ile birlikte muhteşem bir görselliğe bürünen patikalarda yürüyen doğaseverler öğle yemeklerini dere kenarında yediler. Yemek sonrası yine patikaları ve yolları kullanan DOÇEK üyeleri yürüyüşlerini akşamüstü kazasız belasız bir şekilde sonlandırdılar.

Uzun zamandan beri doğa yürüyüşlerine katılan ve özel bir şirkette çalışan Müjgan Kaymak, “Çiçekler doğanın en güzel süsüdür, bu yürüyüşte bahar çiçeklerinin doğayı nasıl güzelleştirdiğini gördük. Doğada güzel bir gün yaşamak istiyorsanız, kendinizi doğaya atın” dedi.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme“Yoğun bir hafta geride kaldı, Cuma akşamı ADD’nin THM Konserine katıldık ve keyifli bir türkü ziyafeti yaşadık.  Emekle yoğrulmuş bu faaliyete katkıda bulunan dernek yönetimi ve koro elemanlarına teşekkür ediyoruz. Pazar günü ise bisiklet ve doğa yürüyüşü olarak iki ayrı bölgede faaliyetimiz oldu. Arkadaşlarımız Velimeşe’de titiz bir planlama ve organizasyon içinde düzenlenen ve muhtar Mehmet ERKUL’un öncülük ettiği Bisiklet Şenliğinden çok güzel anılar ile geri döndüler. Yürüyüş yaptığımız Dumanlı Dağlar bölgesi ise büyüleyici coğrafyası ile hem ilkbaharda hem de sonbaharda yürüyüş yaptığımız, harika görsellikleri ile doğa severler tarafından oldukça beğenilen bir parkur.” dedi. 

Doğa sporlarının bölgemizde yaygınlaşması için çok uzun zamandır dernek olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Eşme, gelinen noktada her yaş ve kesimden bu sporlara olan ilginin arttığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.