HABER MERKEZİ

Sisli ve hafif çiseleyen yağmur altında, sabah erken saatlerde Elmalı Mahallesinde başlayan yürüyüşün ilk molası köy yakınlarındaki şelale bölgesinde verdi. 

Son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle  akış hızı artan  şelaleyi gözlemleyen katılımcılar,  fotoğraf çekimlerinin ardından yürüyüşlerine Korudağ’ın 554 metrelik zirve sırtlarında bulunan Rüzgar Türbinlerine doğru devam etti. 

Öğle yemeğini zirvede bulunan göletin yanında yiyen  katılımcılar; yürüyüşlerine, doğal güzelliklere ayrı bir gizem katan ve her zaman yaşanmayan sis altında, kaldıkları yerden devam ederek, faaliyete başladıkları Elmalı Mahallesinde son verdiler.

Yürüyüş öncesi ve sonrası  Elmalı Mahallesinde, Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evinde Köy muhtarı Hasan Çinko’nun yardımlarıyla köy hanımları tarafından hazırlanıp ikram edilen tavşankanı çaylar ile birlikte,  lokma ve gözlemeler yenilerek tarhana çorbası içildi.

Uzun süredir yürüyüş faaliyetlerimize katılan emekli hemşire Ayşe Ürkmez, “Tabiat aşkı insanın ümitlerini boşa çıkarmayan bir aşktır, doğanın kıymetini bilmeliyiz, DOÇEK’le doğada olmayı seviyorum her doğaseveri yürüyüşlerimize bekliyorum” şeklinde konuştu.

DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, “Sisli bir havada güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik, yürüyüş öncesi ve sonrası, Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evinde, elleriyle hazırladıkları gözleme, lokma ve tavşankanı çaylar için mahalle hanımları ile mahalle Muhtarı Hasan Çinko’ya ve yürüyüş boyunca bizlerle birlikte yürüyen İsmail Şali arkadaşımıza teşekkür ederiz. Faaliyetlerimiz planladığımız takvim doğrultusunda devam ediyor, yeni yerler görmek ve doğayı doğada yaşamak isteyen herkesi faaliyetlerimize bekliyoruz” dedi.