Keşan DOÇEK hafta sonu iki farklı yerde etkinliklerini sürdürdü. Enez’de Yunan Bisiklet Takımı ile pedal çevirirken, Mecidiye Kartalkaya bölgesinde de bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yunanistan’ın Dedeağaç kentindeki Alexandroupolis Bike Team bisiklet takımıyla sabah saatlerinde İpsala Gümrük Kapısında buluşan ve konuk ekibe “Hoşgeldiniz” diyen DOÇEK Bisikletçilerine İstanbul’dan Küçükçekmece Doğa Aktiviteleri Kulübü (KÜDAK) ve PampişTeam Bisiklet grupları da katıldı.

Sert bir lodos rüzgârı eşliğinde İpsala’dan Enez’e doğru pedal basan bisikletçilere lojistik destek de KEŞOFF grubu tarafından sağlandı.

57 kişilik ekip  ilk molalarını Paşaköy yakınlarındaki akaryakıt ve dinlenme tesislerinde verdiler. Burada içilen çay, kahvenin ardından ekipler Paşaköy ve Yeni Karpuzlu beldelerini geçerek Enez’e öğle saatlerinde vardılar.

Ekipler hep birlikte Tarihi Enez Kalesini gezip, limanı ziyaret ettikten sonra öğle yemeği yendi. Yemek sonrasında Dedeağaç Bisiklet Takımı Başkanı Dimos Paparadis ve Hakan Eşme iki komşu kentin dostluk ve barış içinde her alanda faaliyetlerini çoğaltacak etkinliklerde bulunması gerektiğini dile getiren konuşmalar yaptı ve Dedeağaç Bisiklet Takımının plaketi kabul edildi. Plaket ve konuşmaların ardından bisikletçiler İpsala Gümrük Kapısına doğru geri dönüşe geçtiler..

Faaliyet Dedeağaç, Keşan ve İstanbul bisikletçilerinin başladıkları yere varmalarıyla, sona ermiş oldu.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, bu organizasyonun Dedeağaç, İstanbul ve Keşan olarak eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirildiğini, Yunan bisikletçileriyle ilk kez uzun bir faaliyet yapıldığını, iki komşu ülke ve iki komşu kent olarak bundan sonra yeni faaliyetler düzenleyip dostluk köprüleri atılacağını, konuklarımızın da bölgemizi çok beğendiklerini, söyledi. Eşme, DOÇEK olarak bu tür kapsamlı bir organizasyonu kusursuz bir şekilde gerçekleştirecek deneyim ve birikime sahip olduklarını, bunun da dernek olarak 23 yıllık bir kurumsal kimlik geleneğine dayandığını ifade etti ve faaliyete katılan Alexandroupolis Bike Team, KÜDAK ve PampişTeam bisikletçileriyle, faaliyete lojistik destek sağlayan KEŞOFF’a teşekkür etti. 

Eşme, önümüzdeki günlerde TÜYAP Avrasya Bisiklet Fuarında dernek olarak bölgeyi ve derneklerini tanıtan bir stand açacaklarını, çalışmaların bu yönde hızlandığını, ulusal ve uluslar arası projeler ile faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Aynı saatlerde DOÇEK’in bir diğer ekibi de Mecidiye-Kartalkaya bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 40 kişinin katılımıyla Mecidiye beldesinden başlayan yürüyüş, Mecidiye Göleti yanından İbrice Yangın Kulesi güzergahında devam etti.

Saros Körfezinin serin suları kıyısında yenen öğle yemeği ardından faaliyet İbrice Limanında sona erdi. Korudağ’ın yeşilini ve Saros’un mavisiyle harmanlayan bu bölgede yapılan doğa yürüyüşüne katılan küçük büyük tüm katılımcılar, faaliyetten memnun olduklarını dile getirdiler.

DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can“Doğa yürüyüşümüz sırasında doğanın bahara uyanışını bölgemiz güzellikleri içinde solukladık. Bisikletçilerimiz Enez’den Saros Körfezine doğru pedallarken, bizler de Gökçetepe’ye doğru adım attık.” dedi. Can, dernek faaliyetlerinin önceden planlandığı ve duyurulduğu şekilde aksamadan devam etmekte olduğunu; doğayı, doğada yaşamak isteyen herkesi etkinliklere davet etti.