HABER MERKEZİ 

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Pazar günü Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) yürüyüşçüleri 57 kişinin katılımıyla Işıklı Köyünde keyifli bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Eski adıyla Arnavutköy olan Enez’in Işıklı Köyünde sabah saatlerinde başlayan yürüyüş Manastır Mevkiindeki öğle yemeği molasından sonra başladığı yer olan Işıklı Köyünde sona erdi. Yürüyüşçüler bu süre içinde 16 km’lik bir görsel yönden oldukça doyurucu parkurda yürümüş oldular.

Yağan yağmurlarla birlikte zeminin yer yer çamur olduğu ve yürüyüşçülerin bunu “Şifalı Çamur” olarak adlandırdığı gözlendi.

Çıkışı kadar inişi de olan ve çoğunlukla patikaların kullanıldığı parkur katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Dönüş yolunda karşılaşılan kalabalık bir manda sürüsü, genç katılımcıların ilgisini çekti; bir çoğu mandayı fotoğraflar dışında ilk defa gördüklerini, çevrede bir çok yerde Manda Yoğurdu” tabelası ile karşılaştıklarını ama ilk defa canlı bir manda gördüklerini, söyledi.  

Uzun süredir faaliyetlere katılan emekli öğretmen Hediye Doğan, “DOÇEK faaliyetlerine torunlarıma bakmaktan fırsat bulabildiğim her zaman katılmaya çalışıyorum. Doğayı keyif içinde keşfetmek ve doğal güzellikleri yakından görmek mutluluk verici, yaşım katılımcılardan yüksek olsa da zorlanmadan faaliyetleri tamamlıyorum. Kaliteli bir zaman yaşamak isteyen herkese DOÇEK faaliyetlerini tavsiye ederim” dedi.

Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Aylin Akalın, her hafta sonu değişik parkurlarda yürüdüklerini, hem bölgemiz hem de yakın çevremizin doğal güzelliklerini hep birlikte adımladıklarını, doğayı, doğada yaşamayı seven herkesi kurumsal dernek faaliyetlerine beklediklerini söyledi.