Keşan DOÇEK Bisikletçileri Türkiye’de Pedal Basmadık Patika Kalmayacakbaşlığı altında Çimpe Kalesini merkez alan bir bisiklet faaliyeti gerçekleştirdiler.

Gelibolu’nun Fener mevkiinden başlayan faaliyet sırasında büyük çoğunluk arazi ve patika yolları kullanarak Çimpe Kalesi, Süleyman Şah Türbesi, Namık Kemal’in Kabri, Bakla Burnu, Namaz Tepe bölgelerinde pedal çeviren bisikletçiler, sabah saatlerinde başlamış oldukları faaliyeti akşamüstü kazasız belasız sonlandırdılar.

Hem Çimpe Kalesini tanıtmak hem de bölgede bir bisiklet parkuru açmak amacıyla düzenlenen etkinlik sırasında Çimpe Kalesinin kaderine terkedilmiş bir halde olması bisikletçileri derinden üzdü.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Çimpe Kalesinin tarihte önemli bir yeri olduğunu, Türklerin Rumeli’ye ilk geçişleri sırasında almış oldukları bir kale olmasına karşın, günümüzde böylesine kendi haline bırakılmış olmasının üzücü olduğunu belirtti.

Kalenin girişinde kimin tarafından yazılmış olduğu bilinmeyen bir tabelanın dışında, kale hakkında hiçbir bilgi olmadığını ve o tabelanın da kurşun delikleri içinde okunamaz bir durumda olduğunu söyleyen Eşme, geçmişi bilmeden geleceğe yol almanın sıkıntılı süreçler doğuracağını da, ifade etti.