Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), geçtiğimiz hafta sonunda yaptığı etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Keşan DOÇEK geçtiğimiz hafta sonunu da bir dizi etkinlikle tamamladı.

Cumartesi günü “Keşan-Mercan-Karlıköy-Yeşilköy-Beyköy-Erikli” güzergahından Erikli sahiline pedal basan 12 kişilik bisiklet ekibi faaliyetlerini akşamüstü tamamlayarak Keşan’a geri döndü.

Pazar günü ise Keşan DOÇEK hem Yunanistan hem de Keşan’da etkinliklere katıldı. Keşan’da “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kortejinde yer alan ve 19 kişiden oluşan DOÇEK bisikletçileri bayrak ve flamalarla tören geçişinde bulundular ve Ata’ya olan saygı ve bağlılıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Öte yandan aynı tarihte Gümülcine’de yapılan “Trafikte Bisikletlilere Saygı Göster” temalı etkinlik için 5 kişilik bir DOÇEK Ekibi de Gümülcine Bisiklet Takımından İbrahim Sadık’ın davetlisi olarak Gümülcine’ye gitti. Gümülcine Bisiklet Takımına destek vermek, Keşan-Gümülcine bisiklet dostluk köprüsü oluşturmak amacıyla Gümülcine’de bulunan ekibe şenlik öncesi ve sonrası basın kuruluşları da büyük ilgi gösterdi. DOÇEK ekibi etkinlik sonrası Keşan’a geri döndü.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, "DOÇEK faaliyetlerinin aynı anda birçok noktada devam ettiğini, bölgesel faaliyetler yanında sınır komşumuz Yunanistan’daki bisiklet kulüpleriyle de temasa geçtiklerini Keşan ve DOÇEK adının tanıtılması, doğa sporlarının sevdirilmesi amacıyla ellerinden geleni “az laf çok iş” başlığı kapsamında yaptıklarını söyleyerek faaliyetlere katılan, destek veren tüm arkadaşlara teşekkür etti”

Eşme, irtibat halinde oldukları Bulgaristan ve Makedonya bisiklet kulüpleriyle de önümüzdeki günlerde temasa geçerek ortak etkinlikler düzenleyeceklerini de, sözlerine ekledi.”