HABER MERKEZİ

Son günlerde yağan yağmurların etkisiyle yer yer "Şifalı Çamur" kaplı zeminde yürüyen DOÇEK Ekibi, patikalar, dere çatakları ve meşeler arasındaki parkurlarını izleyerek Hisarlı Dağına adını veren Hisarlı Köyüne vardılar.

Dağın eteklerinde öğle yemeği için mola veren ekip burada yanlarında getirmiş oldukları kumanyaları yediler. Baharın müjdecisi çiğdemler ve yemyeşil çimenler üzerindeki öğle molasının ardından Rüzgâr Türbinlerinin bulunduğu Hisarlı Dağına tırmanan yürüyüşçüler, sırt hattı boyunca, bir yanda Gala Gölü, diğer yanda Meriç Nehri, Ege Denizi ve Semadirek Adasını aynı anda seyretmenin keyfini yaşadılar.

Bu güzel manzaraların katılımcıları heyecanlandırdığı gözlendi. Mitolojide Boreas'ın (Poyraz rüzgârının isim kaynağı) ülkesi de denen bölgeden patikaları kullanarak Çeşmecik mevkiine inen ekip Yenice yakınlarındaki tarihi köprüler ve manastırın da içinde bulunduğu güzergâhlarını takip ederek Yenice Köyüne vardılar. Yenice Köyünde DOÇEK Ekibini muhtar İlhami Akgül sıcak bir konukseverlikle karşıladı. Karşılıklı sohbetler ve içilen çaylar sonrası ekip faaliyeti sorunsuz bitirmenin heyecanıyla Keşan'a geri döndü. Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Yetkilileri yaptıkları açıklamada küçük büyük demeden her yaştan faaliyete katılan tüm doğaseverlere ve Yenice Köyünde tüm konukseverliği ve içtenliğiyle katılımcıları konuk eden Yenice Köyü Muhtarı İlhami Akgül'e teşekkür ettiler. DOÇEK üyelerinin önümüzdeki hafta sonunda Sazlıdere-Gökçetepe arasında “Gökçetepe Kalesi” adını verdikleri parkurda yürüyecekleri ve bu parkurun aynı zamanda Saros Körfezine yapılmak istenen FSRU Gemi İskelesini de kapsadığı öğrenildi.