DOÇEK, geçtiğimiz hafta sonu 3 faaliyet birden gerçekleştirdi.

İznik'te yapılan Kano festivaline katılan ekibin yanı sıra, Cumartesi ve Pazar günü de bisiklet ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Bursa ve İznik Belediyesi ile İznik Kaymakamlığı ve İznik Doğa Sporları Kulübü (İZDAK) işbirliğinde, bu yıl birincisi gerçekleştirilen İznik Kano Festivaline Keşan DOÇEK'i temsilen katılan Serap Yılmaz ve Banu Veznikli Keşan'a geri döndü. 
İznik Gölü’nde 31 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivale katılan yaklaşık 100 kanosever, İznik Gölü’nün sakin sularında kürek çektiler. 
Festivalin birinci gününde kayıkhaneden DSİ tesislerine doğru bir rota izleyen kanocular, Bazilika kazı bölgesinde ilk molalarını vererek arkeolojik kazı ekibi üyelerinden Bazilika’nın tarihçesi ve kazıların işleyişi hakkında bilgi aldılar. Sazlıklar arasından devam eden rota, DSİ tesislerinde son buldu. Burada yakılan ateşler etrafındaki sıcak sohbetlerden sonra yenen öğle yemeğini takiben İznik’in tarihi dokusunu ve göz kamaştıran çinilerini görmek üzere dileyenler şehir turu yaptılar. Bu esnada Kano Akademisi Spor Kulübü’nde kano eğitmeni olan Volkan Kaya, konferans salonunda Kano Güvenliği konusunda çok faydalı bilgiler paylaştı. 

ERDEN ERUÇ ONUR KONUĞU OLDU
"Kasla Git projesi kapsamında dünyadaki 3 okyanusu kürek çekerek tek başına geçen ilk ve tek kişi olmasının yanı sıra Guinness rekorlar kitabına 16 ayrı kez giren Erden Eruç, festivalin onur konuğu olarak gün sonunda çok etkileyici bir sunum yaptı. Festivale, ilham kaynağı ve destekçisi olarak tanıttığı babası Emekli Tuğgeneral Cemal Ergun Eruç ile beraber katılan rekortmen, dinleyicilere

hayallerini asla ertelememelerini öğütlerken, çıkılan yolda istenen sonuca ulaşmak için dikkat edilmesi gerekilenlere dair bilgi ve tecrübelerini paylaştı. 
Festivalin ikinci gününde ise DSİ tesislerinden kanolarıyla ayrılan kanocular, güneşli ve rüzgarsız bir günde Erden Eruç ile beraber kürek çektiler. Su üzerinde dağıtılan dondurmaları, neşeli sohbetler içinde tadan kanocular kayıkhaneye vardıklarında İznik Gölü üzerinde kanolarıyla “İznik” yazdılar. 

Festival sonunda İznik Belediye Başkanı ve Kaymakamının yaptığı konuşmaların ardından etkinlik tamamlandı. 
DOÇEK üyeleri Serap Yılmaz ve Banu Veznikli, yaptıkları açıklamada, derneğimiz adına doğa sporlarının farklı bir alanında gerçekleştirilen bu festivale katılıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını, fırsat buldukça yaptıkları kano sporunu ilgiyle takip ettiklerini ve bölgemiz dahilinde uygulanabilirliği üzerine çeşitli projeler geliştirdiklerini, yakın zamanda bunların gerçekleştirileceğini, bu anlamda İZDAK tarafından yapılan festivalin edinilen bilgiler ve kurulan dostluklar anlamında çok verimli geçtiğini, festival kapsamında doğa sporlarına emek vermiş pek çok saygın kişiyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirttiler. Ayrıca festivalin eksiksiz bir şekilde düzenlenmesinde emeği geçen İZDAK ile İnci ve Soner Sarıhan çiftine de DOÇEK adına teşekkür ettiler.
PEDAL DA ÇEVİRDİLER

Kano ya da literatürdeki adıyla kayakçılar, İznik Festivalinde deneyimlerini arttırırken Cumartesi günü de DOÇEK Bisikletçileri, Korudağda, Keşan-Çamlıca-Pırnarköy-Mercan-Keşan güzergahındaki "Ormanın Kalbi" adını verdikleri rotada pedal çevirdiler.
Genç bisikletçilerin arazi deneyimlerini arttırmak, paylaşım ve yardımlaşmaya dayalı ​ekip ve takım ruhunu olgunlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turu, başladığı gibi sorunsuz bir şekilde sona erdi. Genç bisikletçiler takım ruhunun yanı sıra dere geçişleri, patika sürüşleri, arazide idareli su ve kumanya kullanımı konusunda pratik yapma imkanı da buldular ve deneyimli abilerinden tam not aldılar.
Gençler, antrenman turlarından sonra uzun ve gerçek bir arazi deneyimi yaşamanın çok heyecanlı olduğunu, bisiklet sporunu çok sevdiklerini ve DOÇEK gibi deneyimli bir ekiple pedal çevirmenin çok farklı olduğunu dile getirdiler.

Pazar günü ise 71 kişiden oluşan bir yürüyüş grubuyla "Dişbudak-Karlıköy" arasında "Karakız" adını verdikleri güzergahta bir doğa yürüyüşü gerçekleştiren DOÇEK yürüyüş ekibi güzel bir bahar havasını doğada karşılamanın keyfini doyasıya yaşadılar.
Dişbudak Köyünden başlayan ve yaklaşık 15 km lik bir yürüyüş sonrası Karlıköy’de sona eren etkinlikte bir çok yaş grubundan doğasever katıldı ve etkinlik öğleden sonra sona erdi.
Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Akalın, derneğin hem ülkede hem de bölgemizde aynı anda bir çok nitelikli etkinliği gerçekleştirdiğini belirterek, doğayı ve sporu seven herkesi faaliyetlerine beklediklerini, gençlerin doğa sporlarına kazandırılması için özveri gerektiren bir çaba harcadıklarını ve bunun bir kerelik değil​, süreklilik olacağını söyledi.