HABER MERKEZİ

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) üyeleri hafta içi yeni açılan Cafe Keşan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Cumartesi günü bir grup dernek üyesi Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) tarafından organize edilen Kültür gezisinde Anıtkabir ve diğer tarihi yerleri gezdiler. Pazar günü de 29 doğa sever ile birlikte yakın çevremiz olan Kaletepe’den  Yenimuhacir’a kadar bir doğa yürüyüş gerçekleştirildi.

Pazar günü sabah saatlerinde Kaletepe yönünde başlayan yürüyüşte katılımcılar bahar mevsiminin sunmuş olduğu kekik ve çiçek kokuları altında patika ve çayırlık alanda yürüdüler.  Verilen uzun mola sonrası oyun havaları eşliğinde oyunlar oynayan üyeler, yürüyüşe kaldıkları yerden devam ettiler ve yürüyüşlerini Yenimuhacir Beldesinde tamamladılar. Katılımcılar bölgenin coğrafyasını çok beğendiklerini de dile getirdiler.

Uzun zamandan beri DOÇEK’le birlikte doğa yürüyüşlerine devan eden Emekli Öğretmen Mehmet Özdemir, “Doğa aşkı insanın ümitlerini boşa çıkarmaz. Doğa onları görebilen gözlere aittir, doğayı doğada gözlemlemek isteyen her yaşta, herkes yürüyebilir” dedi

Keşan Doçek Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin “Önümüzdeki hafta İğneada/Longoz faaliyeti ile yürüyüş sezonunu kapatacak ve yaz ayında yeni projeler ile faaliyetlerimize devam edeceğiz, amacımız Doğa Sporlarını her yaşta vatandaşımıza sevdirmek, her yaştan katılımcının bulunduğu yürüyüşler sırasında özellikle miniklerin doğa sevgisi görmek bizleri sevindiriyor, etkinliklerimize herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

DOÇEK Kaletepeden Yenimuhacir’a yürüdü

DOÇEK Kaletepeden Yenimuhacir’a yürüdü

DOÇEK Kaletepeden Yenimuhacir’a yürüdü